[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Tervetuloa Kyrilliseen Maahan, sekoitus värikkäitä perinteitä, lumoavia maisemia ja karuja kylmiä talvia. Tämä valtava maa on suunnattoman monipuolinen ja täynnä yllätyksiä. Täällä koet kaikki mahdolliset tunnetilat vuoristoradan lailla – naurua, kyyneleitä ja hämmennystä. Mutta älä huoli, tämä artikkeli auttaa sinua hahmottamaan Kyrillisen Maan ihmeellisen maailman ja sen monimuotoisen kulttuurin.

Ensimmäisenä askeleena Kyrilliseen Maahan astuttaessa on opeteltava kirjaimet. Siksi olenkin varannut puoli tuntia aikaa oppitunnille. Hieman lyhyt aika, mutta ei hätää, olemme venäläisittäin tehokkaita ja jokainen saa varmasti opetettua itselleen venäläiset kirjaimet puolessa tunnissa. Aloitamme tietysti vaikeimmasta kirjaimesta, eli K:sta. Miksi se on vaikein, kysytte varmasti? Koska Kae eli K on venäläisille kuin suomalaisille A – helppo ja tuttu.

Kuten näette, täällä on tapana sekoitella kirjaimia ja sanoja hassulla tavalla. Esimerkiksi hieno suomalainen nimi Tomi muuttuu mystiseksi Tamariksi, sillä venäläisestä kirjoitustavasta löytyy vain yksi nainen. Tai mies. Ei ole tarkoitus sotkea ihmisten nimiä (hymyilee epävarmasti). Mutta ottakaamme tämä vain yhtenä esimerkkinä Kyrillisen Maan muista hassutuksista.

Kun olet opetellut muutaman kirjaimen, olet valmis seikkailulle läpi Kyrillisen Maan. Matka alkaa aina tsaarin palatsista eli Kremlistä, jossa saat ihmetellä upeita rakennuksia, kultaisia sipuleita ja totta kai Putinin kuvia. Mutta älä huoli, vaikka Putinia rakastetaan ja kunnioitetaan täällä enemmän kuin sisariaan, ei hän (toistaiseksi) ole tsaari – vain presidentti.

Kun olet vieraillut Kremlissä ja kumartanut tsaarin kuvan edessä, voit suunnata kohti maan kauneimpia kaupunkeja. Pietari, tuo Venäjän kulttuurin kehto ja samalla suurin haastaja Moskovalle. Pietariin matkustaessa kannattaa pitää korvat auki ja avoin mieli, sillä täällä on taattua toimintaa. Kaduilla liikkuu niin suuria baarikähinöitä, puukottajia kuin iloisiakin turisteja. Mutta vaikka katuja kutsuttaisiin verilöylyjen näyttämöksi, on Pietari silti täynnä kauneutta.

Kyrillinen maa on myös täynnä kaikenlaisia perinteitä. Yksi erikoisimmista ja samalla ikävimmistä meille pohjoisella pallonpuoliskolla asuville on talvinen sauna. Täällä saunotaan ilman paitaa, ilman vorssusukkia ja ilman mitään muutakaan. Ainoastaan ripaus saippuaa. Suomalaiset, pitäkäähän suojat yllänne, sillä saunaillat eivät Kyrillisessä Maassa yleensä päättyvät yhtä viattomasti kuin Helsingissä.

Myös ruoka on yksi Kyrillisen Maan erikoisuuksista. Perinteiset ruoat, kuten borssi ja hauenmäti, voivat aluksi tuntua epäilyttäviltä suomalaisen makuhermokimppusi kannalta. Mutta ei hätää, Kyrillisen Maan keittiö tarjoaa myös tutumpia makuja, kuten grillattua lihaa ja salaattia. Ja eiköhän jokaisen löydä jotain sopivaa vatsan täytteeksi, vaikka sitten perunamuusin muodossa.

Vaikka Kyrillinen maa on monimuotoinen ja täynnä yllätyksiä, yksi asia on varmaa – täällä et tule pahoittaneeksi mieltäsi pimeään talviseen aikaan. Valoja, juhlia ja toimintaa riittää ympäri vuoden. Kesällä matkustaville suomalaisille on kuitenkin yksi varoitus: paikallisten itsetunto kasvaa huimasti, kun tulette paljaissa säärikarvoissanne paikalle. He ovat jo tottuneet kummallisiin suomalaisiin ja rakastavat heitä (meitä) kaikesta huolimatta.

Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua ymmärtämään hieman paremmin Kyrillisen maan monimuotoista ja kiehtovaa kulttuuria. Vaikka matkallasi saattaa olla mutkia matkassa ja kommelluksia, tulet varmasti rakastumaan tähän valtavaan ja värikkääseen kaleidoskooppiin. Ja kuka tietää, ehkä opit matkallasi jopa lausumaan venäläisen sanan oikein. Tai sitten sinusta tulee venäläinen. Huh, sitä vasta kommellusta olisikin. Hyvää matkaa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö