Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on valtava maa, joka ulottuu Itä-Euroopasta aina Aasian sydämeen asti. Siellä on yli 140 miljoonaa asukasta, lukemattomia karhuja ja vodkaa enemmän kuin yksikään maa tarvitsee. Mutta tätäkään suuruutta ei ole saavutettu ilman haasteita. Venäjä on täynnä pieniä ja suuria kertomuksia, jotka kertovat maan jännittävästä historiasta ja tulevaisuudesta.

Pääkaupunki Moskova on tunnettu maailmanlaajuisesti Punaisesta toristaan ja kauniista Kremli-linnakkeestaan. Torilla ei kuitenkaan tanssita punaisissa tangoissa, vaan se on nimetty sen edessä seisovan ikonisen Pyhän Basileiuksen katedraalin mukaan. Rakennuksen värikäs ja krumeluuri muoto on saanut monet turistit hieraisemaan silmiään, luullen olevansa satumaassa.

Mutta kuten sanonta kuuluu, ei Moskokaan yhdessä päivässä rakennettu. Kaupunki on ollut monien taistelujen ja vallanvaihtojen näyttämönä, mikä on saanut venäläiset kehittämään vahvan selviytymiskyvyn. He ovat tottuneet sinnittelemään kylmissä ja pimeissä talvissa sekä väistämään kaikenlaisia poliittisia kähminnöitä.

Tämä selviytymiskyky näkyy myös venäläisten karaktääristiikassa. Heillä on tunnetusti terävä huumorintaju ja taito nauraa vaikeuksilleen. Kun joku kertoo aidon venäläisen vitsin, siinä yleensä seikkailevat jokin karhu, lohikäärme tai muu myyttinen otus, joka taiteilee vodkapullon kanssa.

Mutta vitsit sikseen, Venäjällä on myös paljon vakavampia haasteita kuin karhujen ja vodkan kanssa taistelemista. Vaikka maa onkin rikas luonnonvaroiltaan ja kulttuuriltaan, se on myös kokenut monia vaikeita aikoja. Viime vuosikymmenten aikana maa on joutunut käymään läpi niin taloudellisia kuin poliittisiakin myllerryksiä.

Kuitenkin venäläiset eivät anna periksi vaan jatkavat elämäänsä omaan tyyliinsä. He työskentelevät kovasti, nauttivat elämästä, rakastavat perhettään ja yhteisöään sekä ylpeilevät maansa saavutuksilla. Ja ylpeitä saa ollakin, sillä Venäjä on tuottanut maailmalle monia lahjakkaita muusikoita, kirjailijoita ja urheilijoita.

Vaikka Venäjä onkin tunnettu maailmalle vankasta ulkopuolisesta imagoistaan, on maan sisällä paljon monimuotoisuutta. Venäläiset itsekin jakautuvat moniin eri etnisiin ja kulttuurisiin ryhmiin, joiden välillä on joskus ollut kitkaa. Silti he ovat onnistuneet luomaan yhdistävän kansallisen identiteetin, joka näkyy esimerkiksi yhteisessä intohimossa jääkiekkoon ja vodkan juontiin.

Loppujen lopuksi Venäjä on kuin suuri säiliö, josta löytyy kaikenlaisia makeisia. Toiset ovat makeampia kuin toiset, mutta kaikki edustavat osaa Venäjän monipuolisuudesta ja omituisuudesta. Jotkut saattavat pitää niitä hieman hankalina purtavina, mutta yksi asia on varma – Venäjä on ainutlaatuinen ja kiehtova maa, jolla on rohkeutta kohdata haasteet. Niin kauan kuin venäläiset pitävät kiinni omasta huumoristaan ja vahvasta selviytymiskyvystään, ovat he valmiita tapaamaan kaikki tulevat kertomukset suurella sydämellä ja hienoilla vodkakarhuilla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö