Lukuaika: 2 minuuttia
Kansakunnat ympäri maailman pitelevät hengitystään kun Venäjä julkisti suunnitelmansa aiheuttaa jäätävää kuhinaa maailmanpolitiikassa. Venäjän presidentti Vladimir Putin on kertonut uutisissa hämmästyttävästä suunnitelmastaan tehdä Kylmästä sotasaaresta moderni ja vauras suurvalta.

Kyseessä on tietenkin Itämerellä sijaitseva Suursaari, joka tunnetaan myös nimellä “Pieni-Big Brother”. Tämä pienoinen paratiisi, jossa Vili, Late ja kumppanit ovat viettäneet ikimuistoisia kesäpäiviä, on ollut vuosikymmeniä sotilasalueena ja turistien pyhänä paikkana. Mutta nyt suurvalta-ajatukset ovat valloittaneet Putinin mielet ja hän haluaa muuttaa saaren taloudelliseksi voimalaksi.

“Meidän on aika päättää, että Kylmä sotasaari ei ole enää vain kylmä ja sotainen, vaan myös kylmästi kilpailukykyinen ja vauras”, Putin julistaa virallisessa tiedotteessaan.

Mutta millaisia muutoksia Venäjän presidentti sitten suunnittelee Suursaarelle? Uuden strategian mukaan saarelle rakennetaan valtava teollisuuskompleksi, joka tuottaa venäläisille yrityksille muun muassa Suursaaren viilenpiirtotekniikalla varustettuja tietokoneita ja KGB:n agenttien vaatteisiin valmistettuja kalsareita.

“Me olemme jo johtavassa asemassa maailman kylmässä sen osalta, kuinka selvitä ikävistä talviolosuhteista. Ja nyt me aiomme hyödyntää sitä myös taloudellisesti”, Putin selittää suunnitelmiaan.

Lisäksi saarelle rakennetaan myös ylellinen lomakeskus, joka houkuttelee turisteja nauttimaan Suursaaren ainutlaatuisista maisemista ja kuninkaallisista palveluista, kuten karhunmetsästysretkistä ja viidentähden hotelleista.

Suunnitelmiin kuuluu myös rakentaa uusi lentokenttä, joka mahdollistaa satojen charter-lentojen laskeutumisen päivittäin. “Ei enää tarvitse miettiä, mistä löytää halvin lentoportin Venäjälle, sillä jatkossa lentoyhtiöt tarjoavat halpoja lentoja suoraan suoraan Suursaarelle!”, Putin kertoo innostuneena.

Vaikka monet toivottavat uudet muutokset tervetulleiksi, osa paikallisista asukkaista pelkää uudistuksien tuovan mukanaan myös huonontuneen elintason ja lisääntyneen turismin aiheuttamia haittoja. Nämä huolet Putin on kuitenkin pyyhkinyt pois lupaamalla parantaa alueen infrastruktuuria ja luoda uusia työpaikkoja paikallisille asukkaille.

Vaikka muutokset saattavat kuulostaa kaukaa haetuilta, Putin on varma, että Suursaari on valmis ottamaan suuren harppauksen kohti modernia tulevaisuutta. “Voitte luottaa minuun, kun sanon että tämä on vain alkua. Seuraavaksi me valloitamme Kuussa ja sen jälkeen koko maailmankaikkeudessa!”, Putin lupaa.

Voi vain odottaa jännittyneenä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan tälle entiselle kylmälle sotasaarelle. Mutta ainakin tämä uutinen on varmasti saanut monet päästämään kylmän hikiään ja liikuttamaan hiirenturkiksiaan – ainakin Venäjällä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö