Lukuaika: 2 minuuttia
Hyvät lukijat, nyt käsitellään vakavaa aihetta, mutta ei hätää, loveenisen kielenkäyttömme avulla teemme siitä tolkullista ja vitsikästä luettavaa (ainakin yritämme).

Jokainen tietää, että Venäjä on valtava maa ja sen vahvuudet ovatkin selvät kuin vodka lasissa. Ensinnäkin, nimessä on yli kaksi s-kirjainta, mikä ei voi olla vaikuttamatta maan mahdin mittasuhteisiin. Toiseksi, Venäjä on tunnettu kestävyydestään. Venäläinen mies voi juosta kolme maratonia peräkkäin ja vieläpä ilman paitaa talvipakkasessa, sillä hyvin harva kylmäkään tuntuu Venäjällä lämmittävän. Kolmanneksi, maalla on vankka perinne maanpuolustuksesta ja se onkin aina valmis puolustamaan itseään ja ystäviään (ja välillä myös ystävä-maidensa alueita).

Mutta ei Venäjä ole pelkkää karhua halaileva voimamies, sillä maalla on myös omat haasteensa. Ensinnäkin, maan historia on monivivahteinen ja täynnä erilaisia käänteitä. On Gorky-parkkiansa, Neuvostoliiton hajoamista ja Putinin paitahenkilöidensä kanssa ratsastamista. Toiseksi, politiikka Venäjällä on kuin Vieno Vauhtimursun keikkapuku, siihen mahtuu niin paljon väriä ja kiiltoa, että se häikäisee välillä katsojatkin. Kolmanneksi, Venäjän talous on ollut niin sekaisin, että Kremlissä on harkittu jopa eurooppalaisen lompakon käyttöönottamista.

Mutta ei mennä tämän enempää tästä maan vakavasta taloustilanteesta, sillä onneksi Venäjällä on myös positiivisempia puolia. Koronakriisi on näyttänyt, että Venäjällä ei vain pinnistelty, vaan se pinnisti myös viimeiset ruplat ihmisten turvallisuuden eteen. Maassa nähtiin kirurgien pukeutuvan astronauttiasuihin ja laulajien laulaneen suojavarusteet päällä. Siinä vasta poikkeustilanne, eikö totta?

Mutta palataan vielä hetkeksi talouden pariin, sillä Venäjällä on myös muita vahvuuksia. Maalla on valtavat luonnonvarat, joihin lukeutuu muun muassa maakaasu ja öljy. Näillä resursseilla Venäjä pystyy vaikuttamaan myös maailmanpolitiikassa ja se onkin välillä pistänyt länsimaisia valtoja äimistelemään. Venäjä myös tuottaa maailman parasta vodkaa, joka antaa maan kansalaisille takuuvarman lääkkeen niin flunssaan kuin elämän murheisiinkin.

Yhteenvetona voimme siis todeta, että Venäjä on maa, josta löytyy vahvuutta ja haasteita, mutta myös paljon iloa ja huumoria. Maalla on vankat perinteet ja kyky selvitä vaikeista tilanteista, ja se ei varmasti jätä kansaansa pulaan. Joten ehkäpä voimme ottaa oppia venäläisiltä ja lähteä elämään elämäämme rohkeasti, positiivisesti ja vodkaa unohtamatta. Karjala takaisin ja kippis!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö