[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Kesä on täällä ja se tarkoittaa vain yhtä asiaa – puutarhanhoitoa! Tosin me suomalaiset tiedämme, että kesä täällä kylmässä pohjolassa tarkoittaa melkein yhtä paljon sadetta ja viimaa kuin aurinkoa ja lämpöä. Mutta ei anneta sen haitata, sillä kun kyseessä on suomalainen piha, se kestää kyllä moista säätä kuin Titanic jäävuorta.

Mutta mitä kesäisen puutarhanhoito oikeastaan tarkoittaa? Ensinnäkin se tarkoittaa sitä, että sinun täytyy raahautua ulos pihalle ja ryhtyä hommiin. Ei auta enää ladata Netflixistä katso-mulle-sarja-täydellä-boksilla -pasianssia – nyt täytyy kaivaa esiin vanhat vihreät sormikkaat ja puutarhasakset. Mutta älä huoli, tämä ei tarkoita sitä, että joutuisit tekemään kaiken yksin. Voit aina houkutella naapurit apuun tarjoamalla ilmaisia mansikoita ja ovelan vihjeen, että heidänkin piha kaipaisi pientä piristystä.

Ensimmäinen asia, joka tulee mieleen kesäisestä puutarhanhoidosta, on tietysti nurmikon leikkaaminen. Ja me suomalaiset olemme siinä todella hyviä, sillä mitä olisi Suomi ilman vihreää nurmikkoa, joka on leikattu juuri oikeaan mittaan ja sitten vielä raapustettu viivoilla? Aivan, aivan tyhjää. Mutta muistathan, että kesä on myös aikaa rentoutumiselle, joten ei pidä ottaa sitä niin vakavasti. Ei haittaa vaikka nurmikko olisi välillä vähän pidempääkin, sehän antaa vain sinulle mahdollisuuden leikkiä aavikkoa ja pukeutua Lawrence of Arabia -matkamuistojen kaapustaan.

Seuraavana listaan tulee kukkapenkit. Kukat ovat kauniita ja tuovat väriä pihaan, joten totta kai niitä täytyy hoitaa. Älä kuitenkaan huoli, pihapiirisi ei silti muutu värikkääksi niityksi, vaikka unohtaisit parian kukkapenkin kastelukerran. Ja jos sinulla on joku ihmeellinen kukkia voimakkaasti inhoava vieras, niin totta kai sopii sanoa, että olet antanut kukkien kasvaa villeinä ja villinä paikallisessa fuusiobaarissa on kukkia ympäriinsä syöviä kaniineja.

Sitten on vielä yksi puutarhan viheliäs kohta – rikkaruohot. Joku taas voisi sanoa, että kyseessä on pelkästään erilaisia kasveja, jotka luovat luonnon monimuotoisuutta ja ovat kauniita omalla tavallaan. Ja totta kai sinä voit sanoa niin, mutta muista sen sanoa samalla kuin vedät rikkaruohon kasvista. Välttämättä naapurit eivät ymmärrä sinun detoksifikaatio-virheitä ja kaikki ne rikkaruohot omilla pihoillaan eivät ehkä ole yhtä viattomia kuin sinun ”monimuotoisuuden edistämiseen” liittyvät.

Lopuksi meille kaikille tuttu terassi. Jos me suomalaiset osaamme yhtään jotakin, niin se on terassille istuminen satoi tai paistoi. Ja se on myös se syy, miksi terassi on varmasti osa lähes jokaista suomalaista pihaa – meillä täytyy olla joku paikka, jossa voimme nauttia tästä ihanasta suomalaisesta säästä, oli se sitten luminen, sateinen tai tuulinen. Ja siinä samalla voimme yrittää puutarhatöitä, pölyttää jotakin tai ihan vain nauttia olostamme.

Siinäpä se, tässä olivat kaikki minun vinkkini ja ideat vihreämpään ja kauniimpaan pihaan. Toivottavasti tästä oli sinulle apua ja muista, että kaiken pinnan alta löytyy kultaa – tai ainakin muutamia hyönteisiä. Nyt siirrytäänkin kotiin ja voimme kaikki palata Netflix-maratooneihin ja syödä K-kaupasta ostetut mansikat, jotka me saimme kun ovelasti perusvinkimme lähiöiden perheille. Hyvää kesää kaikille ja muistakaa pitää huolta viidakostanne.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö