Lukuaika: 2 minuuttia
Kesäloma on monelle suomalaiselle tärkeä aika, jolloin pääsee nauttimaan luonnosta ja kesän lämmöstä omassa mökissä. Kesämökin remontointi voi olla haastavaa, mutta samalla myös palkitsevaa. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä ja inspiraatiota kesämökin remontointiin, niin sisätiloissa kuin puutarhassa.

Ennen remontointia

Ennen kuin ryhdytään remontointiin, on tärkeää suunnitella asioita etukäteen. Mieti, mitkä ovat kesämökin tärkeimmät ja tarpeellisimmat remontin kohteet. Onko esimerkiksi vesikatto vuotanut tai tarvitseeko sisätiloissa tehdä muutoksia? Tee lista asioista, jotka haluat hoitaa kuntoon remontin aikana. Näin vältät turhat ylimääräiset työt ja kulut.

Kesämökin sisustus

Kesämökillä halutaan usein luoda rento ja kodikas tunnelma. Tämä onnistuu esimerkiksi valitsemalla sisustukseen vaaleita ja luonnonläheisiä sävyjä. Käytä sisustuksessa luonnonmateriaaleja, kuten puuta ja pellavaa. Ne tuovat mökille tunnelmaa ja lämpöä.

Sisätilojen remontointiin kannattaa panostaa etenkin, jos mökki on jo hieman iäkäs ja tarvitsee kunnostusta. Remontoi pinnat tarvittaessa ja uusiksi kuluneet huonekalut. Voit myös lisätä mökille ripauksen ylellisyyttä asentamalla esimerkiksi saunan tai poreammeen. Muista kuitenkin säilyttää mökin aito mökkifiilis rennolla sisustuksella.

Kesämökin ulkoalue

Kesämökillä vietetään paljon aikaa ulkona ja siksi myös ulkoalueiden remontointi kannattaa. Ulkona viihtymistä voi parantaa esimerkiksi rakentamalla terassin tai kunnostamalla vanhat istutukset. Saatat myös haluta uusia puutarhakalusteet tai lisätä mökille grillipaikan.

Puutarhan suunnittelu ja istutukset

Kesämökille rakennettu puutarha on monelle tärkeä osa kesän viettoon. Puutarhan suunnitteluun kannattaa panostaa, jotta saat siitä viihtyisän ja helppohoitoisen. Aloita suunnittelemalla puutarhan pohjapiirros ja valitse sille sopiva paikka. Voit halutessasi palkata puutarhasuunnittelijan auttamaan suunnittelussa.

Kesämökillä on usein osa luontoa ja siksi puutarhassa kannattaa suosia luonnonmukaisia ratkaisuja. Valitse istutuksiin kasveja, jotka kestävät hyvin Suomen vaihtelevia sääolosuhteita. Suosittuja kesämökin puutarhan kasveja ovat esimerkiksi marjapensaat, kivikkokasvit ja perennoja kestävät kasvit.

Lisää mökille viihtyisyyttä ja kodikkuutta istuttamalla puutarhaan myös vihreitä kasveja ja kukkia. Näin mökki sulautuu kauniisti ympäröivään luontoon.

Yhteenveto

Kesämökin remontointi on haastavaa, mutta samalla myös palkitsevaa. Ennen remontointia on tärkeää suunnitella asiat hyvin ja valita kesämökin tarpeisiin sopivat ratkaisut. Sisustuksessa kannattaa suosia luonnonmateriaaleja ja kesämökkifiilistä. Ulkoalueiden remontointi kannattaa myös, sillä se lisää mökillä viihtymistä ja tekee siitä entistäkin viihtyisämmän. Puutarhaan panostamalla saat mökille kauniin ja helppohoitoisen ympäristön, jossa nauttia kesän lämpimistä päivistä. Muista kuitenkin säilyttää mökin aito tunnelma ja rento ilmapiiri. Toivottavasti näistä vinkeistä ja inspiraatiosta on apua kesämökin remontointiin ja saat siitä entistäkin ihanamman paikan viettää kesälomaa ja nauttia Suomen upeasta luonnosta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö