[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

”Tiedättekö mikä on se kehityksen suunta, joka ei laiskota, ei vallota eikä pilata? Se on kestävä kehitys – eikä sillä ole mitään tekemistä Tinderin kanssa!

Tänä päivänä meillä on jokaisen vastuuna se, että jätämme tuleville sukupolville elämisen arvoisen maapallon. Ja ei, se ei tarkoita vain sitä, että lajittelette roskat oikein ja säästätte vettä suihkussa – vaikka sekin on tärkeää. Kestävä kehitys on paljon suurempi ja monitahoisempi käsite.

Se tarkoittaa sitä, että huolehdimme yhteiskunnasta, taloudesta ja ympäristöstä tasapainoisesti ja kestävällä tavalla. Kuulostaa ihanalta, eikö?”

”Mutta miten ihmeessä voimme astella kohti tätä utopistista tulevaisuutta? No, ensinnäkin meidän pitää unohtaa ajatus siitä, että resurssien tuhlaaminen on coolia. Se on niin viime vuosikymmentä. Sen sijaan meidän tulisi keskittyä tuottamaan ja kuluttamaan kestävästi sekä varmistamaan, että talouden ja ympäristön välillä on tasapaino. Ja hei, jos joku tarjoaa sähköautoa 50 prosentin alennuksella, kannattaa sanoa kyllä – se ei vahingoita ympäristöä eikä kukkaroa!”

”Mutta kestävä kehitys ei ole vain yksilöiden vastuulla. Myös yritykset ja valtiot ovat tärkeässä roolissa. Niiden pitää muuttaa toimintaansa niin, että ympäristö ei kärsi ja talous pysyy tasapainossa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi uusiutuvien energialähteiden hyödyntämistä ja tuotantotapojen muuttamista vähemmän ympäristöä kuormittaviksi. Ja hei, sitä paitsi, kuuluuko kulutusjuhlan keskeinen tavara oikeasti oleellisena jouluun? Ehkä voimme jättää ostoskeskukset rauhaan ja tuoda joulun tunnelman kotiin kynttilöiden ja lämpimän glögin avulla?”

”Yksi kestävän kehityksen tärkeimmistä kulmakivistä on myös tasa-arvo. Ei pelkästään sukupuolten välillä, vaan myös yhteiskuntaluokkien ja eri maiden välillä. Meidän tulisi pyrkiä siihen, että jokaisella on yhtäläiset mahdollisuudet elämään täyttä ja onnellista elämää ilman, että se vaikuttaa negatiivisesti ympäristöön.”

”Ja nyt se tärkein pointti – mitä hyötyä kestävästä kehityksestä sitten on meidän kaikkien kannalta? No, ensinnäkin meillä on lupa jättää parempi maailma jälkipolville. Eikä vain se. Kestävä kehitys luo myös uusia työpaikkoja ja innovaatioita sekä tuo taloudellista vakautta. Lisäksi se parantaa terveyttä ja hyvinvointia niin yksilöiden kuin koko yhteiskunnan tasolla. Ja mikäpä olisikaan parempi tapa viettää vanhuuden päiviä kuin istua keinutuolissa ja tietää, että olemme kaikki tehneet osamme maailman hyväksi?”

”Joten ystävät hyvät, unohtakaamme fossiilisten polttoaineiden tuoksut, trendikäs kulutus ja ajatus siitä, että jokainen on oman onnensa seppä. Kestävä kehitys on se avainsana, joka avaa oven parempaan ja kestävämpään tulevaisuuteen. Ja hei, jos kaikki muu epäonnistuu, niin ainakin voimme silti esittää parempaa maailmaa koskevia kliseisiä biisejä ja näytellä olevamme mahtavia hyväntekijöitä somessa. Voittaja fiilis taattu!”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö