Lukuaika: 2 minuuttia
Kuulkaa, kuulkaa hyvät ihmiset! Olemme jälleen kerran kokoontuneet tänne puhumaan vakavasta aiheesta, nimittäin kestävästä kehityksestä. Kyllä, juuri se vihreä hippijuttu, joka saa monet yritysjohtajat hieromaan kainalokuoppiaan epätoivoisesti.

Mutta pelkäämättä, arvon yleisö, sillä tämä puhe ei tule olemaan yhtä kuivaa kuin keskustelet talouslaskun kanssa vaimosi kanssa. Ehei, käsillä on nimittäin Suomen yrityssektorin ympäristösitoumuksia, ja kuten tiedämme, suomalaiset ovat tunnettuja pohjolan kovapäisyydestä ja ahkeruudesta. Siispä hävitkää kaikki ennakkoluulot ja avatkaa korvanne, sillä nyt puhuvat näkemineni.

Ei ole mikään salaisuus, että planeettamme ei voi hyvin. Jo pelkkä luonnonkatastrofien määrä saa meidät miettimään, että onko maailmanloppu jo nurkan takana vai tulisiko se vasta Pizza-online tilauksemme jälkeen. Mutta epätoivo ei ole ratkaisu, vaan meidän on tartuttava toimeen ja seistävä kestävän kehityksen rintamassa.

Tässä Suomessa olemme aina olleet trendien edelläkävijöitä ja niin myös tässä asiassa. Monet yritykset ovat ottaneet rohkean askeleen ja sitoutuneet ympäristötekojen tekemiseen. Ja kun sanon sitoutunut, en tarkoita sitä, että he vain lupaisivat istuttaa yhden puun vuodessa tai luvataan käyttää kierrätysmukeja kahvihuoneella.

Ehei, suomalaiset yritykset ovat ottaneet härkää sarvista ja lähteneet kohti suuria ympäristötavoitteita. Onko se kaunista kuultavaa teillekin? No hyvä, sillä kerron sen silti. Suomalaiset yritykset ovat päättäneet vähentää päästöjä ja käyttää uusiutuvia energianlähteitä, sekä kierrättää ja hyödyntää resurssejaan tehokkaammin. Ei ole enää häpeä, vaan ylpeyden aihe, kun yrityksellä on ympäristösertifikaatti.

Mutta eikö se kuulosta liian hyvältä ollakseen totta? No ei ole, hyvät kansalaiset. Suomessa tämä on todellisuutta ja se todistaa meidän olevan edelläkävijöitä myös ympäristöasioissa. Toki, jotkut yritykset ovat hieman jäljessä aikataulusta ja antavat yhä merkittävän panoksen ilmastonmuutokseen, mutta hei, kenenkäs nyt ei lipsahduksia sattuisi?

Tässä vaiheessa voisin myös lisätä, että ympäristölupaukset eivät ole vain taloudellisesti kannattava liikku, vaan ne myös saavat asiakkaat syttymään. Kyllä vain, asiakkaat haluavat tehdä yhteistyötä vastuullisten yritysten kanssa ja osoittavat kannattavansa tulevaisuuden näkemyksiä. Joten kestävään kehitykseen panostaminen ei ole vain trendi, vaan se on fiksu sijoitus tulevaisuuteen.

Lopuksi haluan antaa teille kaikille kotitehtävän: seuratkaa yritysten ympäristötoimia ja valitkaa asioidessanne yrityksiä, jotka välittävät myös ympäristöstä. Muistakaa, että ympäristösitoumus on kuin Dieettiplättä ilman pohjaa, jos emme tee jotain jo nyt. Antakaamme kestävälle kehitykselle yhteinen ponnistus ja huolehtikaamme siitä, että lapsemme ja lapsenlapsemme pääsevät vielä nauttimaan samasta kauniista maailmasta kuin mekin. Kiitos ja kuittaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö