[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Suomi on tunnettu maailmalla monista asioista: saunasta, murteellisesta englannista ja tietenkin jääkiekosta. Mutta yksi asia, josta meidän kannattaisi olla erityisen ylpeitä, on kestävä kehitys. Kyllä vain, olemme yksi maailman johtavista kestävän kehityksen maista! Mutta miksi ihmeessä?

No, aloitetaanpa siitä, mitä kestävyys tarkoittaa. Se ei ole vain trendikäs sana, jota käytetään vihreiden opiskelijoiden protestilauluissa. Kestävä kehitys tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että turvaamme nykyisten sukupolvien tarpeet samalla huolehtien tulevien sukupolvien tarpeista. Ja tämä ei tarkoita vain sitä, että jätämme lapsillemme perinnöksi metsän, jonka he voivat myydä rakentaakseen sen päälle huvilansa. Vaan me suomalaiset olemme ottaneet kestävän kehityksen todella tosissamme ja otamme sen huomioon monessa asiassa.

Ensinnäkin, Suomi on yksi maailman johtavista metsämaista. Ja olen varma, että olette kuulleetkin meidän puista. Ne ovat kauniita, tuoksuvia ja pyöreitä. Mutta mikä tekee suomalaisten metsien hoidosta niin kestävää? No, olemme luoneet hienon metsien hoitojärjestelmän, joka varmistaa, että puut kasvavat takaisin, kun niitä kaadetaan. Lisäksi meillä on tarkat säännöt siitä, miten metsiä saa käyttää ja hoitaa – esimerkiksi puiden istuttaminen kaadettujen tilalle on pakollista.

Toiseksi, meillä on vesiakin. Okei, tiedän ettei se ole vain Suomessa harvinainen asia, mutta me olemme oikeasti hyviä sen kanssa. Olemme vähentäneet saastepäästöjä ja suojelleet vesiä koko maassa. Ja saarelaiset voivat jatkaa rantapelaamistaan ilman pelkoa, että he tarvitsevat suuren saippuamäärän kuivataakseen itsensä jälkeen.

Mutta mitä kaikkea tämä kestävä elämä sitten mahdollistaa tulevaisuudessa? No, ensinnäkin, meillä on mahtavat mahdollisuudet uusiutuvaan energiaan. Tuulivoimaa ja aurinkovoimaa on hyödynnetty jo vuosikausia ja tämä antaa meille mahdollisuuden vähentää riippuvuuttamme fossiilisista polttoaineista. Ja voitte olla varmoja, että täällä Suomessa sähkölaskut eivät räjähdä käsiin.

Toiseksi, voimme ylpeinä sanoa, että meillä on erittäin puhdasta ja terveellistä ruokaa. Maatilat tuottavat ruokaa ympäristöystävällisellä tavalla ja kaikki kasvumme ovat tehtaanprosessoiden sijaan luonnon pilaamattomia. Plus, suomalainen ruoka on niin hyvää, että siitä saa jopa äidin luvan syödä koko lautasellisen.

Mutta on tässä kestävässä menossa myös haasteensa. Meidän on edelleen parannettava energiatehokkuuttamme ja vähennettävä jätteiden määrää. Ja hei, jos joku keksii tavan tehdä ilman saippuaa, kertokaapa minullekin!

Kaiken kaikkiaan Suomella on suuria mahdollisuuksia ja haasteita tulevaisuudessa kestävän kehityksen saralla. Mutta tiedämmekö mitä? Olen varma, että selviämme niistä. Olemmehan me suomalaiset, oikea kestävän kehityksen supervaltio!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö