Lukuaika: 2 minuuttia
Kuulkaa kaikki, arvon lukijat! Nyt on aika puhua vakavasti, mutta myös hieman huumorin kautta, Suomen talouden kulmakivestä – kestävästä kehityksestä.

Ensinnäkin, kestävä kehitys ei tarkoita sitä, että pitäisi kestävyyden nimissä hölkkäillä metsässä tai kiipeillä puissa. Vaikka se luultavasti olisi hyvää liikuntaa, niin ei siinä ole kestävyyden ydintä.

Ei, kestävä kehitys on ennemminkin äärettömän tärkeä ajatusmalli, jonka tarkoituksena on varmistaa, että tämä maa kestää meidän ja tulevien sukupolvien elämän ja tarpeet.

Nyt voi kysyä, että miten se liittyy talouteen? No, hyvät ihmiset, kestävä kehitys on itseasiassa talouden perusta. Se luo vakaan pohjan yritystoiminnalle ja investoinneille, joka taas synnyttää työpaikkoja ja kasvattaa kansantaloutta.

Mutta ei kestävä kehitys ole vain talouden kannalta tärkeää. Se on myös olennainen osa yhteiskuntaamme. Kestävä kehitys takaa meille puhtaan ympäristön, terveen luonnon ja hyvän elämänlaadun. Ja kuka haluaisi asua maassa, jossa ilma on saastunutta ja luonto kuollut? Ei kovin houkuttelevaa, sanon minä.

Mutta kestävä kehitys ei ole vain Suomen oma juttu. Se on globaali ilmiö, joka vaikuttaa koko maailmaan. Yrityksillä on suuri vastuu osallistua kestävän kehityksen edistämiseen ja löytää kestäviä ratkaisuja liiketoimintaansa. Ja meillä kuluttajilla on tärkeä rooli valinnoillamme. Valitsemalla kestävästi tuotettuja tuotteita ja palveluita, voimme vaikuttaa siihen, miten yritykset toimivat ja mitä arvoja ne kannattavat.

Totta puhuen, kestävä kehitys ei ole mikään uusi juttu. Jo esi-isämme viljelivät maata kestävästi ja hyödynsivät luonnonvaroja vastuullisesti. Mutta modernin yhteiskunnan tultua kuvaan, olemme unohtaneet tämän tärkeän periaatteen ja keskittyneet lyhytaikaiseen voiton tavoitteluun.

Onneksi nykypäivänä ihmisten tietoisuus kestävän kehityksen merkityksestä on lisääntynyt ja yhä useampi yritys ja yksilö tekee valintoja sen puolesta. Esimerkiksi monet suomalaiset yritykset ovat sitoutuneet kestävän kehityksen periaatteisiin ja ovat saaneet hyviä tuloksia aikaan niiden avulla. Ja me suomalaiset olemme ylpeitä siitä, että asumme maassa, joka on sitoutunut kestävään kehitykseen ja on yksi johtavista maista tässä asiassa.

Joten, arvoisat lukijat, olkaamme ylpeitä tästä maasta ja sen kestävästä kehityksestä. Muistakaamme, että pienilläkin teoilla me voimme vaikuttaa ja luoda paremman tulevaisuuden. Ja muistakaa myös, että vaikka kestävä kehitys saattaa kuulostaa vakavalta ja tärkeältä asialta, niin sillä voi olla myös hauska puolensa – esimerkiksi kun nauramme yhdessä niille, jotka juoksentelevat metsässä ja kiipeilevät puissa kestävyyden nimissä.

Nauttikaamme ja vaalikaamme tätä ihanaa maatamme ja sen kestävää kehitystä, niin se kestää meidän ja tulevien sukupolvien iloksi ja hyväksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö