Lukuaika: < 1 minuutti
Kuinka moni teistä on joskus miettinyt, miten arjen pyörittämisen ja ympäristön hyvinvoinnin voisi yhdistää? Tai miten voisi olla ekologinen ja samalla laiska? No, teidän ei tarvitse enää miettiä, sillä tässä tulevat kestävän kehityksen ratkaisut, jotka tekevät arjestanne helpompaa ja vitsikkäämpää!

Ensinnäkin, unohtakaa vanhanaikaiset kauppalistat ja raskaat ostoskassit. Sen sijaan kannattaa hankkia kotiin oma pieni lähikauppa, siis miksei jopa oma “kolikkopaja”? Kyllä vain, oman puutarhan kasvimaalla saa itse poimia ainesosat päivän ruokiin ja samalla voi tehdä lapsille hauskoja kolikkokeräilypelejä. Eikä tarvitse huolehtia ruokahävikistä, sillä mitään ei tule ostettua liikaa!

Toiseksi, unohtakaa suuret energialaskut ja turhaksi jäävät sähkölaskut. Mikroaaltouunien ja kylpyammeiden sijaan suosittelemme siirtymistä takaisin luonnon helmaan, eli pyykkilaudan eteen. Päätellen pyykiniskun jälkeen sosiaalinen elämänne piristyy olennaisesti, sillä kokkaus- ja suihkutauon väliin jäävä aika luo mainiot puitteet kaverien kanssa hengailuun. Ja hei, jos pesee pyykin tarpeeksi ahkerasti, saattaa jopa säästyä kuntosalimaksuilta!

Kolmanneksi, unohtakaa tylsät ja yksitoikkoiset työmatkat. Seisokaa tukevasti omien jalkojenne, tai mielummin pyörän, päällä ja huristelkaa kohti työpaikkaa. Näin saatte raikasta ilmaa ja liikuntaa samalla, eikä tarvitse enää murehtia liikennekaaoksesta! Ja jos haluatte todella pistää jalalla koreasti, suosittelemme lumikelkkailua kesähelteillä. Se luo upeat raiteet takapihallenne ja ensi talvena voitte jopa astua uusiin töihin niitä pitkin!

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, unohtakaa rahahuolet ja sijoituksien miettiminen. Tarvehierarkia on vanha juttu, eli unohtakaa ensin perustarpeet kuten ruoka, vaatteet ja asuminen ja keskittykää sitten vasta muihin tarpeisiin. Ja hei, näin luomisviettinne pääsee valloilleen ja tuolit ja pöydät on taottu omin kätösin metallista ja vanhoista hyllynpohjista. Ja mitä ovat lämmitys-ja sähkölaskut, jos voitte palvella itseänne kynttilöillä, aurinkoenergialla ja suomalaisella sisulla, jolloin rahaa jää muualle!

Siinäpä teille vain muutama vinkki tulevaisuuden suuntaan, johon haluamme viedä teidät iloisesti ja kettumaisesti naureskellen. Muistakaa, että kestävä kehitys voi olla hauskaa ja helppoa, kunhan vain avaatte mielenne ja luovuutenne! Heipat vain ja menoks!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö