Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo suuri ja mahtava naapurimaamme, on täynnä kiehtovia ja monikerroksisia piirteitä. Maan historialla ja kulttuurilla on kerrottavanaan omat tarinansa, jotka saavat suomalaisetkin hymyilemään ja ihmettelemään.

Ensinnäkin Venäjän ruokakulttuuri on oma maailmansa. Siinä missä suomalaiset urheilijat joutuvat syömään erikoisia eväitä, kuten poronkäristystä ja ruisleipää, venäläiset urheilijat syövät aamupalaksi viiriäisenmunia ja kaviaaria. Ei ihme, että Venäjän joukkue on aina niin energinen ja voimakas!

Lisäksi Venäjä on tunnettu vahvoista ja rohkeista johtajistaan. Tsaarit, kuten Ivan Julma ja Pietari Suuri, saivat aikaan suuria muutoksia maassa ja jättivät jälkeensä vahvan perinnön. Mutta eivät hekään olleet täysin väkivallattomia. Pietari Suuri keksi esimerkiksi uudenlaisen rangaistuksen: suutelun. Jokainen rikollinen joutui suutelemaan Poliisin virallista hattua. Eihän siinä ollut mitään pahaa, paitsi jos hattu oli juuri ollut Murjaanin päässä..

Venäläinen kulttuuri on myös täynnä ainutlaatuisia perinteitä ja tapoja. Esimerkiksi venäläisissä juhlissa on tärkeää antaa lahjoja ja viettää aikaa yhdessä. Ja joskus tarpeettomien lahjojen antamista varten Venäjällä on jopa oma kansallinen lahjatavarapäivä, nimeltään “Dary Darmoissa”. Monet suomalaiset ovat varmasti saaneet kokea sen ihastuttavan hetken, kun venäläiseltä vieraalta saa lahjana vaikka venäläisen nuken – kyyn ensihetkellä tulee mieleen, että mikä hiton Voodoo-ukko se on?

Venäjän luonto on myös omalla tavallaan viehättävä. Maan laajuudesta kertoo jo se, että siellä on 11 aikavyöhykettä. Voikin olettaa, että suurin osa venäläisistä ei ole koskaan edes samassa aikavyöhykkeessä saman ajan kanssa. Lisäksi maan luonto on kaunista ja monimuotoista, ja sieltä löytyy niin Euroopan korkein vuori (Elbrus) kuin maailman suurin järvi (Baikal).

Mutta Venäjä ei olisi Venäjä ilman venäläistä huumoria. Vaikka naapurimaan ja meidän välillä saattaakin olla kylmää sotaa, niin sananmukaisesti ja kielikuvallisesti, venäläiset eivät ole unohtaneet huumorintajuaan. Suosittuja vitsien aiheita ovat muun muassa Putin ja karhut. Tiedätkö miksi Putin haluaa aina pitää karhun kanssa työpalaverin? Sillä sen jälkeen tärkeiden neuvottelujen jälkeen on ihana rentoutua ja leikkiä hippaa..

Kaiken kaikkiaan Venäjä on kuin monikerroksinen sipuli, jossa jokaisessa kerroksessa on oma ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen puolensa. Ja vaikka venäläiset ja suomalaiset voivat olla erilaisia, on meidän suhteemme kuin kahvipöydässä tarjoiltu venäläinen karjalanpiirakka ja suomalainen korvapuusti – erilaisia mutta sopivat hyvin yhteen.

Joten rakkaat suomalaiset, lähtekää seikkailulle Venäjälle ja antakaa sen kiehtova kulttuuri viedä teidät mukanaan. Muistakaa vain varoa karhuja ja poliisin hattuja matkallanne!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö