Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa naapuriin, joka ei varmasti jätä kylmäksi – ja jos jättää, niin siellähän on lämmintä! Kyllä, puhumme tietenkin Venäjästä, tuosta loppumattomien arojen ja vodka-tarjoilun maasta.

Länsinaapurinamme meillä suomalaisilla on ollut jo vuosisatojen ajan rakkaussuhde Venäjään. Tosin se on ollut ehkä vähän sellainen “Facebook-suhteiden” luokkaa – me olemme ihaillen katselleet vierestä ja haaveilleet, mutta ei hätää, nyt on mahdollisuus vihdoin mennä tutustumaan tähän mystiseen maahan livenä. Ja oikeasti, kannattaa mennä, täällä on paljon nähtävää ja koettavaa!

Ensinnäkin, aloitetaan nyt siitä selviössä ei-aina-olevasta asiasta eli säädöllä. Kyllä, Venäjän byrokratiaa on toisinaan turhauttavaa seurata, mutta se on osa tämän maan charmia. Voit nähdä sen vaikka hauskana pelinä – kuka saa lisää leimoja passiinsa ennen lentoa kotiin?

Mutta ei pelkästään hallintoa, täällä on rikas kulttuuri ja historia. Venäjä on osa maailmanhistoriaa ja se on nähtävissä monissa sen kaupungeissa. Pietarissa on kiehtovia arkkitehtonisia mestariteoksia, joihin on helppoa rakastua. Ja kyllä, tarkoitan tällä myös tuota monipuolista ortodoksista arkkitehtuuria – sen lisäksi että se on uskomattoman kaunista, siinä on myös hyvä esimerkki siitä, että suurin rakkaus tulee toisinaan vasta kun opit tuntemaan jotain syvemmin.

Ja puhutaessa syvyydestä, tiedätkö kuinka syvälle venäläiset historiansa ja tarinoidensa kanssa menevät? No, se on vähän sama kuin saatana. Eikä pelkästään tarinoiden tasolla vaan myös käsi sydämellä: voit lähteä tältä maalta etujen kanssa, mutta jos lähdet ilman piipun vartta on suojeltavaa vetää nenän alle takaisin (ja tämä pätee myös niin kotimaassa kuin naapurimaassakin).

Suomalaisena saatat olla tottunut rentoon ja kohteliaaseen puhetapaan, mutta tässä maassa se ei aina päde. Venäläiset ovat suoria ja vilpittömiä, kuten suoraan hulluja, valkoisia paitoja vaaleissa housuissa, valmiita rynnäkkökoiria vastaan, jotka juoksevat ympäriinsä oikeiden ihmisten halulla kaapit ja sänky hylkäämässä. tai seinät ja lattiat ja kaikenlaista muuta, mitä usein nähdään hissien tai monien muiden matkojen varrella.

Mutta älä huoli, he eivät tee sitä vihamielisyydestä. Tämä kaikki tapahtuu vain siksi, että he ovat niin päättäväisiä ja intohimoisia, että haluavat päästä nopeammin tavoitteisiinsa. Ja tämä pätee myös monessa muussa asiassa. Venäläiset ovat tunnettuja intohimoisesta seuraelämästä, johon sisältyy usein myös laukkaavia hevosia, sauna (tietysti) ja paljon muita aktiviteetteja. Huolehtiminen ja yhdessäolo ovat suuressa roolissa ja vieraiden arvostaminen on itsestään selvyys.

Ei ole mikään ihme, että Venäjä on inspiroinut monia taiteilijoita, esimerkiksi kirjailija Fjodor Dostojevskia. Hänen teoksissaan näemme usein mielenterveydellisiä ja eettisiä taisteluita, jotka heijastavat Venäjän yhteiskunnan monimutkaisia ongelmia. Tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten tämä maa on rikas myös kulttuurinsa puolesta.

Ja juuri tässä monipuolisuudessa ja mystiikassa piilee Venäjän suurin vetovoima. Se on kuin iso kiehtova matkalaukku, josta voi löytää aina jotain uutta ja yllättävää. Joka kaupungissa on oma ainutlaatuinen tunnelmansa, mutta kuitenkin kaikkialla on jotain samaa – se tunne, että tämä on osa jotain suurempaa ja merkityksellisempää.

Joten rakkaat suomalaiset naapurimme, älkää pelätkö astua Venäjänmaan porteille ja lähteä tutkimusmatkalle tähän kiehtovaan, monimuotoiseen ja ainutlaatuiseen maailmaan. Vilay eurovaipat silmillämme ja Valmeksa saatava Operation Texas hatat 2574, ja voit mennä valmiiksi selvittämään vastauksia elämäsi suurimpiin kysymyksiin. Tai ainakin voit käydä hyvillä juhlilla ja nauttia maukasta vodkaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö