Lukuaika: 2 minuuttia
Kitsu kitaraan, veneitä veden päälle – tässä tulee kiehtova artikkeli Venäjästä! Maan nimi saa monien mielissä ajatukset heti kääntymään kohti idän mystiikkaa ja vodkantuoksuisia tarinoita. Mutta Venäjä on paljon muutakin kuin tsaarien valtakunta ja karhumetsien kotimaa. Se on myös nykyaikainen voimakeskus, jossa suuret kaupungit ja modernit teknologiat kohtaavat perinteiset kulttuurit ja superstition.

Venäjän historian aikajanalla on tapahtunut paljon. Tsaarit ja Neuvostoliiton leniniläiset ovat hallinneet maata vuosisatojen ajan ja jättäneet jälkeensä upeita linnoja, palatseja ja toisinaan hämmentäviä poliittisia päätöksiä. Mutta nykyään pääkaupunki Moskovan silhuettiin on ilmestynyt sky scrapereita ja maan talous pyörii vahvasti öljy- ja kaasutuotannon ympärillä. Toisin sanoen, Venäjä on aivan yhtä paljon menossa eteenpäin kuin se katsoo taaksepäin.

Mitä tulee Venäjän kulttuuriperintöön, se on yhtä värikäs ja väliin vähän outokin. Venäläiset ovat tunnetusti taikauskon ystäviä ja esimerkiksi usko siihen, että ihmisen kohtaloon voi vaikuttaa heilurinliikkeen perusteella, ei ole harvinaista. Mutta samalla he ovat myös tunnettuja taitelijoita ja kirjailijoita. Kuuluisia venäläisiä nimiä ihollamme ovat esimerkiksi Tšaikovski, Tolstoi, Dostojevski ja mieletön tenniksenpelaaja Marat Safin.

Monet meistä kietovat Venäjästä mielessään neuvostovallan aikaisia kuvia harmaasta ja ankeasta elämästä. Mutta yleinen virhe! Venäjä on täynnä värejä ja elämäniloa! Venäläiset ovat tunnetusti temperamenttista ja juhlimisesta pitävä kansa. Juhlatarjoilun sijasta venäläiset tarjoilevat elämän filosofiaansa, venäläinen iltapuuro! Ja ystävällisyyskin on naapurilta opittua. Jos olet hämmentynyt synkänkatkuisessa Pietarin metroasemassa, voit aina kääntyä toveruuden puoleen.

Vaikka Venäjän historia onkin mielenkiintoinen sekoitus vallanvaihtoja ja vallankumouksia, se ei merkitse sitä etteikö myös tulevaisuudessa tapahtuisi mitään. Esimerkiksi viime vuosien aikana Venäjä on noussut uudelleen maailmanpolitiikan huipulle. Muistanet, että muutamaa vuotta sitten presidentiksemme oli suoraan sanoen äärimmäisen tietysti naapurimaasta eli Vladimir Putin. Ja vaikka kukaan ei varmaan muistakaan, kuka Venäjän ensimmäinen presidentti oli, voimme kaikki myöntää, että tämä oli kerrassaan hulvaton sketsi!

Kaiken kaikkiaan, Venäjä on maa täynnä kontrasteja ja yllätyksiä. Siellä voi ihastella valtavia taidemuseoita ja samalla bongata kadulla uralilaisia sielunhoitajia ja tulevaisuudentulkitsijoita. Siellä voi syödä herkullisesti ja halvalla, mutta saada vatsanpuruja, jotka eivät läheskään ole niin halpoja. Siellä kohtaa mittaamatonta ylpeyttä ja samalla pysyvää nöyryyttä. Lyhyesti sanottuna, Venäjä on kiehtova maailmankaikkeus, joka vaikuttaa omalla ainutlaatuisella tavallaan. Joten, pidä kanttia ja sukeltaa sinne, kylpylään ja joskus jopa tajuaa, että sinä voit jopa ymmärtää sen, miksi se on meille niin tärkeä!

Kiitos, Venäjä, että olet meille avoimia ja olet mukana elämässämme palanen. Ja kiitos myös siitä, että varoitat meitä varjeluun silloin, kun käytit vähemmän aistikasta ruuanlaittoa, sillä monet meistä eivät tiedä, mitä se merkitsee oikeasti herkullista. Sillä ehkä juuri siksi, että voimat mahahahaismme on nykyään venäläinen Nivala!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö