[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

”Hyvät lukijat, oletko koskaan miettinyt, mitkä kaikki toiminnat ovat Venäjän lain mukaan ehdottomasti kiellettyjä? No, hyvät naiset ja herrat, tervetuloa laittomien toimintojen mustalle listalle, jota kukaan järkevä ihminen ei halua olla osana.

Ensimmäisenä listalla on tietenkin Venäjän tabu numero yksi: Putinin kritisoiminen. Siis vakavasti, jos tästä aiheesta edes vitsailee, voi löytää itsensä keskelle rikostutkintaa ja poliisin kuulusteluja. Ja sanonpa vain, että vankilassa ei ole niin paljon vapaata wifiä kuin kotona.

Toiseksi, älkää hyvät ihmiset edes harkitko osoittavan rakkauttanne samaa sukupuolta olevaa kohtaan julkisilla paikoilla. Homoseksuaalisuus on Venäjällä yhtä hyväksyttyä kuin oliivi kinkkuhampurilainen aamupalaksi. Ja kumpikin voi johtaa epätoivottuihin seurauksiin, kuten ojennukseen kuuluisaan Siperian hotelliin.

Kolmanneksi, pitää muistaa, ettei täällä missään nimessä saa demonstroida uskonnollisia tai poliittisia mielipiteitä. Etenkin jos ne kohdistuvat valtionjohtoon tai ortodoksiseen kirkkoon. Jos haluat todistaa uskontoosi tai politiikkaasi, tee se mieluiten kotona ja peiton alla.

Sitten on tietysti vielä sananvapauden rajat. Vaikka saattaisi tuntua houkuttelevalta haukkua pomollesi tai julkaista some-postauksessa epäkohteliaan kuvan presidentin kuvalla, on hyvä muistaa, että Venäjällä solvaaminen on yksi suurimmista tabuista. Ja loukkaaminen voi johtaa paitsi rangaistuksiin, myös ikäviin kohtaamisiin katupartion kanssa.

Lisäksi on syytä mainita joukko muita kiellettyjä toimintoja, kuten julkiset mielenosoitukset, kriittisten elokuvien ja kirjojen levittäminen, ulkomainen rahoitus ei-hallitustenvälisiin järjestöihin ja kulkuluvan puuttuminen Siperian tielle.

Mutta älkää huolehtiko, hyvät ihmiset, täällä Venäjällä on silti paljon vapautta ja hauskuutta. Voitte esimerkiksi vapaasti nauttia kodikkaista Putin kalsareista ja halata niitä yöllä unissanne.

Toivottavasti tämä musta lista auttoi teitä hahmottamaan Venäjän tabuja ja kiellettyjä toimintoja. Muistakaa siis pysyä poissa hankalista tilanteista ja noudattaa sääntöjä, niin voitte nauttia kaikista Venäjän ihanista puolista ilman huolta pakkotöihin joutumisesta. Kiitos ja kumarrus, hyvää yötä!”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö