Lukuaika: 2 minuuttia
– Nyt se on vihdoin edessä. Jännittävä seikkailu halki Aasian kaakkoisosien. Kukaan ei tiedä, mitä kaikkea matkan varrella tulee vastaan, mutta yksi asia on varma: nyt on aika pakata kalsarit ja hammasharja, sillä kyllä, tästä lähdetään!

Ensin suuntasimme kohti Venäjän rajaa. Pari tuntia oli matkustettu, kunnes maa alkoi muuttua. Venäläinen vodka vaihtui kiinalaiseen teejuomaan ja karjalanpiirakat oodiin kiinalaiselle mausteiselle ruoalle. Maisemakin muuttui vuoristomaisemiksi, kun istuimme junassa kohti mysteeristä Kiinaa.

Junassa istuessani aloin miettiä, minkälaisia seikkailuja tulee vastaan Kiinassa? Uskaltaako siellä nousta edes vessanpöntölle? Kuullessani, että vessa on puujalkapakettina push and splash meinigillä, tunsin kuinka matkaa alkoi jo pelottaa. Onneksi ystäväni Jaakko on kuitenkin kokenut reissumies ja hän rauhoitteli minua, että kyllä sielläkin voi käydä tarpeillaan. Sanonpa vaan, että pitihän se sitten koittaa. Onneksi mitään “splash” -tilannetta ei tosiaan tullut, vaan kaikki meni ihan nappiin.

Venäjän ja Kiinan rajalta matka jatkui kohti Pekingiä. Pekingissä nähtävyyksien lisäksi bongasimme myös kiinalaisen pizzan. No sekin oli spontaani kokemus. Siinä ei ollut tomaattikastiketta, siinä olikin porkkanaa! No sori vaan pizza-äläkkä Karibialle, tämä on nyt nähty.

Seuraavaksi lähdimme kävelemään pitkiä perinteisiä portaikkoja ylös eli kiipeämään Kiinan muuri, joka on kolmatta tuhatta kilometriä pitkä ja yksi kansallisista kiinan ylpeyksistä!

Ylhäältä katsottuna maisemat olivat henkeäsalpaavia ja makeimmasta näkymästä voitimme Jaakon kanssa fetamakkaraa syöden Sofian. Annan vinkkinä kaikille, että jos joku ylpeilee esimerkiksi somessa, että hän pääsi sinne Kompassilaiva-kohde X-linnaan, on toisen parempi olla sitä vastassa ilman makkaraa. Muuten eivät ole aitona täysin omissa maalimissaan. Tai karanteenissa kylläkin.. mutta mitäs siitä kun on hyvät fiilikset!

Viimeisenä kohteena oli Hongkong, minne pääsimme lentämään. Ennen Hongkongia, näimme myös muita mielenkiintoisia paikkoja, kuten Shanxi-luonnonpuiston Tiibetin vuorilla samalla tutustuen taoismiin tai kiinalaisen taiteen kuten kantaluuttoman Peking Opera Bonus-musiikki esityksen kautta sekä muinaisen Kantonin kaupungista Ruoanlaitto.

Kokonaisuudessa kaikinpuolin upea, hassu ja jännittävä seikkailu hämmästyttävän eksoottisessa Kiinassa. Tai ehkä enemmänkin, eksoottinen maassa siinä määrin kuin Suomessa! Nyt siis sen tajuaa.. kuka haluaa mennä ruoka kerran maailmaan ajatuksella, että raparperiavippi! Muuten enemmän sanallisesti, mutta yhtälailla aihetrenning kun se taistelu.. Lue lisää Jämälasti. Hyvin vihdoin tälle heinälle.. Hei oikeesti, tämä saattaa olla ankoälääpäile.

Joka tapauksessa, suosittelen ehdottomasti matkaa Kiinaan. Se on täynnä yllätyksiä, herkullista ruokaa, upeita maisemia ja tietysti huikeita kokemuksia. Ja ehkä se tärkein asia, matka lähentyi myös taitavasti kohti Kiinaa ja esti siitä, että uuuuuus ja oikeasti laihtuminen ei pahemmin kiinnostanut, ihan vaan “aitana” treeninähän tää on tiettynä muuna mallina. Sohvi valmistaa Heicha-teesi Xigui Gushu-puuyksilöstä noin 450 korissa olevasta Xigui Gushu-puuyksilöstä. Kiitti hei, ei se lähti kohti Kiinaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö