Lukuaika: < 1 minuutti
Mitäpä olisikaan suomalainen kesä ilman kotimaan matkailua? Mitään ei olekaan parempaa kuin pakata auto täyteen eväitä ja lähteä tutkimaan Suomen upeaa luontoa ja kulttuuriperintöä. Vaikka ulkomaanlomat voivat olla houkuttelevia, ei Suomen maisemista ja ilmasta löydy vertaistaan.

Mikäli olet liian laiska lähtemään Thaimaan turkoosin meren rannalle, voit aina pukeutua kylmäsavulohen värisiin uikkareihin, istua Kotkan Meripäivien kalasatamassa ja kuvitella olevasi eksoottisella rantalomalla. Ja vaikka kirkkaan sininen meri ja hienot hiekkarannat saattavat puuttua, Suomessa on muita upeita luontonähtävyyksiä, kuten kansallispuistoja ja idyllisiä järvimaisemia.

Kuten sanonta kuuluu: “Ei se raha, vaan se rantapallo!” Ja mikä olisikaan parempi rantapallo kuin Suomen kaunis luonto? Esimerkiksi Lappi tarjoaa upeat maisemat tuntureineen ja revontulineen. Voit unohtaa Pizzan ja pastan, sillä Lapin kesällä tuliset makkarat ja taivaallinen poronkäristys ovat taivaallista herkuttelua.

Mutta ei Suomi ole pelkästään kauniiden maisemien ja ulkoilun paratiisi, täällä on myös runsaasti kulttuuria tarjolla. Mitä jos lähtisit kesäteatteriin? Siellä voit nauttia paitsi suomalaisesta kesäsäästä myös “Mielensäpahoittajan” viisautta ja “Spede Pasasen” hulvattomia sketsejä. Tai mikäli teatteri ei ole sinun juttusi, voit pistää jalalla koreasti tanssilavoilla ja fiilistellä suomalaista humppaa ja jenkkaa.

Mutta muistutan, matkailijat: turvallisuus ennen kaikkea! Jos sinua epäilyttää yltyneiden Suomalaisten juhlinta, voit suunnata suoraan Suomenlinnaan ja tunnelmoida vanhojen sotilastukikohtien synkkiä historiallisia muureja. Täällä voit unohtaa kaikki huolesi ja uppoutua menneiden aikojen tunnelmaan. Ja kaikki tämä ilman pelkoa juhlijoiden jalkojen alle jäämisestä.

Joten rakkaat lukijat, unohtakaa lomastressi, kalliit lentoliput ja tuntitolkulla kestävät lentomatkat. Suomen matkailu tarjoaa kaiken, mitä tarvitset: upeita maisemia, kulttuuria ja turvallisuutta. Ja mikä parasta, et joudu matkustamaan kilometritolkulla päästäksesi perille. Joten älä enää mieti, vaan pakkaa eväät ja suuntaa kohti kotimaan matkailun parhaita kohteita. Ja muistakaa jokainen, että Suomi on kaunis maa, siis tänä kesänä ja jokaisena unelma kesänä ikuisesti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö