Lukuaika: 2 minuuttia
Syksy on täällä ja samalla myös kotoisten herkkujen satokausi on käsillä! On aika unohtaa kesän hallitsevat jäätelöt ja grilliruoat ja ottaa vastaan uudet kauden hedelmät ja vihannekset – ja ei, en tarkoita syksyn ensimmäisiä lehtiä jotka putoilevat puiden oksilta.

Suomalaiset rakastavat hyvää ruokaa ja syksy tuo mukanaan monia perinteisiä ruokia, jotka saavat veden kielelle ja mielen hykertelemään – ja kanssa suomalaiset ovat tunnetusti vähän hassunlaisia eläimiä. Tässä muutamia kotimaisia satokauden herkkuja, jotka saavat hymyn huulille ja vatsan kurnimaan.

Kurpitsa – syksyn yrmy yllättäjä

Perinteinen suomalainen kurpitsakausi alkaa elokuun puolivälissä ja kestää aina marraskuun loppuun, mikä tarkoittaa että syksyn voi aloittaa kurpitsapiirakalla ja päättää kurpitsasosekeitolla – no, mikäpä ei ole kurpitsaa täällä Suomessa? Kurpitsasta saa loihdittua lukemattomia herkullisia ruokia, mutta tärkeintä on tietysti että kurpitsahaaste on suurempi kuin lehdistössä kiertävät juoru- ja selostusskandaalit – eli tämä on se syksyn ehdoton ruokahubailukauden avaus!

Värikäs kehäkukkakaalimaa

Yllätys! Tiesitkö, että kaalit kuuluvat myös kotimaisiin satokauden herkkuihin? Kyllä, kaalit ovat suomalaisten lempiruokia, jonka jälkeen tulevat ainakin sää ja ehkä kissojen videot internetissä. Mutta takaisin asiaan, yksi uusimmista kaalilajikkeista, jotka ovat valloittamassa keittiöitämme, on värikäs kehäkukkakaali. Se ei ole vain tavallinen valkoinen kaali, vaan se on kuin sateenkaari uberiin muodossa! Ota tämä kaunotar rohkeasti kotiin ja hämmästytä perheesi!

Juuresmuoti on ikuinen – ja niin ovat vitamiinit!

Muistaako kukaan juuresmuotia? No, me emme koskaan unohtaneet sitä! Juurekset, kuten porkkanat, palsternakka, nauriit ja punajuuret, ovat olennainen osa suomalaista ruokakulttuuria ja ovat ehdottomasti mukana myös tässä syksyn ruokahaalissa. Ne eivät vain maistu hyvältä ja tuoksu raikkaalta, ne tarjoavat myös elimistölle paljon vitamiineja ja ravinteita. Ei paha vaihtokauppa!

Marjastus on sinun YOLO

Vaikka marjastuskuume iskee moniin suomalaisiin jo kesällä, se ei ole vielä ohi syksylläkään! Suomesta löytyy lukuisia marjoja, kuten mustikoita, puolukoita, vadelmia ja marjojen kuningasta, lakkoja. Mitä tahansa marjaa haluat nauttia, syksy on aikaa nauttia siitä tuoreena, hillona, pakastimessa tai kuivattuna. Ja mikä parasta, marjoissa ei ole vain paljon ravinteita, ne ovat myös täydellistä Instagram-ruokaa!

Näillä kotimaisilla satokauden herkuilla voi luoda loputtomia mahdollisuuksia ja olla rohkea ruokien suhteen. Syksyllä ei tarvitse olla synkkää ja sateista, kun kotimaiset herkut tuovat väriä ja energiaa elämään. Nyt on aika nauttia kotimaisista herkuista ja ottaa syksyn ruokahaaste vastaan – oletko valmis? Aloitetaanpa kurpitsapiirakasta!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö