Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Voihan kuulkaa, enpä olisi uskonut, että minun täytyy vielä tässä iässä nostaa äläkkä siitä, kuinka inhoittava naapurimaamme Venäjä oikein on. Aina sitä ajatellaan, että naapurit ovat juuri niitä ihmisiä, joiden kanssa tullaan toimeen ja naapurimaat ovat niitä, joiden kanssa voidaan elää rauhanomaisesti ja yhteistyössä. Mutta ei, ei todellakaan Venäjän kanssa.

Ensinnäkin, voin sanoa suoraan, että Venäjällä on aivan järkyttävä käytös eikä se todellakaan ansaitse minkäänlaista kunnioitusta naapurimaiden puolelta. No mitäs luulette, miksi Suomen piti julistaa itsenäisyytensä? Juuri siksi, että emme halunneet olla osa sitä jatkuvaa piinaa, jonka Venäjä meille tarjoilee. Ei ne nälkävuodetkaan ollut mikään pähkinänkuoressa, vaan Venäjän pakottamista elintarvikkeiden viennille, mikä oli täysin kestämätöntä.

Ja vielä tänäkin päivänä, Venäjä käyttää meitä ja muita naapurimaita poliittisena pelinappulanaan. Aina kun halutaan osoittaa voimaa ja vallantäyteisyyttä, niin otetaan vaan naapurimaat maalitauluksi. Kaksi kertaa he ovat jo miehittäneet osan Suomesta, ja edelleenkin heidän sotilastukikohtansa on sijoitettu Pietariin vain muutaman tunnin matkan päähän rajasta. Onko tämä muka normaalia?

Ja sitten vielä se kokoajan jatkuva diplomaattisten suhteiden rikkomisen sarja. Jos Venäjä ei saa haluamaansa, niin heti ollaan valmiita tekemään mitä vain, jotta naapurimaat kärsivät. Matkustajaliikenne, kauppa, viisumi- ja rajajärjestelyt, kaikki he pistävät liinaksi vain saadakseen jotain pientä etua. Onko tämä muka reilua ja kohteliasta käytöstä naapuria kohtaan?

Ja kukapa meistä ei olisi kuullutkaan siitä, kuinka Venäjällä on poliittisia vankiloita, syrjintää ja sensuuria. Voin kertoa, että naapurimme ei todellakaan ole mikään ihmisoikeuksien mallimaaksi, vaikka siellä jotkut niin väittävätkin. Ja juuri tämän takia, meidänkin on pidettävä tiukasti kiinni omista arvoistamme ja demokraattisesta järjestelmästämme, sillä muuten joutuisimme vähemmistöksi naapurin saappaan alla.

Joten, ei kannata enää antaa periksi ja vaieta, kun Venäjä taas kerran loukkaa ja rikkoo kansainvälistä sopimusta. On aika tehdä selväksi, että emme aio enää kauempaa kestää naapurimme käytöstä. Ei ole oikein, että meidän täytyy aina olla varpaillamme ja seurata, mitä Venäjä seuraavaksi keksii. Toivottavasti koko maailma herää vihdoin siihen, kuinka inhoittava ja epäluotettava naapuri Venäjä oikeasti on.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö