Lukuaika: < 1 minuutti
Voi sinua Venäjä, miten vastenmielinen ja ärsyttävä valtio oikein oletkaan! Jo pelkkä ajatuskin saa veren kiehumaan ja sappeni nousemaan pintaan. Mikä oikeus sinulla on tunkeutua naapurimaiden alueille ja pakottaa omaa tahtoasi muille? Kuinka rohkenetkaan rikkoa kansainvälisiä sopimuksia ja loukata muiden maiden suvereeniutta?

Ja mitä vielä, sinä itseriittoinen ja ylimielinen kansa. Kuvittelet olevasi jotain parempaa ja ylemmän rodun edustaja, jolla on oikeus päättää muiden kohtalosta. Näytänpä minä sinulle todellisuuden, Venäjä! Olet maailman suurin valtio, mutta se ei tee sinusta mitenkään erityisen arvostettavaa tai pelättävää. Päinvastoin, sinun toimintasi ja käytöksesi ovat kerta toisensa jälkeen osoittaneet, että korkealla sijaitseva valtiosi on moraalisesti ja eettisesti hyvinkin alhainen.

En voi olla mainitsematta myöskään kaikkia niitä konflikteja ja sotia, joita olet aiheuttanut ja ylläpitänyt. Sinun historiaasi leimaa verenvuodatus ja sorto, ja sitä samaa jatkuvasti jatkuvat Venäjän toimet nykypäivänäkin. Onko sinulla muka oikeus vaatia alueita itsellesi ja antaa tuhansien ihmisten kuolla vain oman vallanhimosi tähden? Kuinka epäinhimillistä ja julmaa.

Ja sitten vielä se sanomattoman ärsyttävä asenne naapureitasi kohtaan. Sinun alueellisen laajentumisenhalusi ei tunnu tyytyvän, vaan jatkuvasti tarvitset uusia alueita ja vaivihkaa hivuttaudut lähemmäs muita maita. Et välitä siitä, että saatat aiheuttaa konflikteja ja rikkoa rauhanomaisia suhteita, sinulle tärkeintä on vain ja ainoastaan oman vallan kasvattaminen.

Joten älä, Venäjä, yritäkään perustella toimiasi millään ulkomaisen agression tai itsellesi edullisten strategisten sotilastukikohtien tarpeella. Totuus on, että olet ahne, itsekäs ja sopimaton naapuri, jota muut maat eivät voi muuta kuin inhoa.

Toivon sydämestäni, että sinä lopulta heräät ja ymmärrät tuhovoimasi ja loukkaava käytöksesi seuraukset. Toivon myös, että kansainvälinen yhteisö astuu vihdoin esiin ja saa sinut vastaamaan teoistasi. Koska ei voi olla niin, että yksi maa päättää ja hallitsee muita. Se on vain täysin tuomittavaa ja vastenmielistä. Häpeä, Venäjä. Häpeä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö