Lukuaika: < 1 minuutti
Voi Venäjä, kuinka inhoittava maa se onkaan! Ei ole epäilystäkään siitä, että Venäjä on yksi maailman ärsyttävimmistä ja vaarallisimmista valtioista. Sen käyttäytyminen on jatkuvasti osoitus siitä, että se haluaa levittää vaikutusvaltaansa ja vallankäyttöään kaikkialle.

Mutta miksi Venäjä on niin törkeä ja aggressiivinen? Todisteita tästä löytyy monelta taholta. Esimerkiksi Venäjän osallistuminen Ukrainan kriisiin ja Krimin miehitys ovat selviä todisteita sen pyrkimyksistä laajentua aggressiivisesti naapurimaidensa alueille. Se ei välitä kansainvälisistä sopimuksista tai ihmisoikeuksista, vaan haluaa vain omia itselleen kaiken, mikä se haluaa.

Myös Venäjän suhtautuminen Eurooppaan ja länsimaihin on jatkuvasti vihamielinen ja aggressiivinen. Se ei kunnioita muiden valtioiden rajaa ja tekee jatkuvasti provokaatioita rajanaapureilleen. Lisäksi sen sotilaalliset harjoitukset lähellä muiden maiden rajoja ovat pelottava osoitus sen halusta säikyttää ja uhkailla muita valtioita.

Mutta ei Venäjä ole vaarallinen ainoastaan omille naapureilleen ja länsimaille. Myös sen oma kansa kärsii sen aggressiivisesta käyttäytymisestä. Venäjän ihmisoikeustilanne on yksi huonoimmista maailmassa. Presidentti Vladimir Putinin johtoharjoitustapa on osoitus siitä, että hänen tavoitteenaan on hallita maataan vallankäytön kautta, eikä hän piittaa kansalaistensa oikeuksista tai hyvinvoinnista.

Yksi suurimmista todisteista Venäjän kieroutuneesta käyttäytymisestä on sen kaiurajoukkojen käyttö. Nämä joukot ovat valtionsa poliittinen lyömäase ja niitä käytetään usein tukahduttamaan mielenosoituksia ja hiljentämään oppositiota. Tämä ei ole hyväksyttävää demokraattisessa yhteiskunnassa, mutta Venäjä ei välitä siitä, kunhan se saa pitää valtansa ja kontrollinsa kansastaan.

On myös tärkeää muistaa Venäjän rooli kansainvälisissä kriiseissä, kuten Syyrian sodassa. Sen tuki Bashar al-Assadin hallinnolle on osoitus siitä, että se on valmis uhraamaan kansainvälisesti hyväksyttyjä arvoja ja ihmishenkiä omien etujensa vuoksi.

Kaiken tämän perusteella voidaan todeta, että Venäjä ei ole mikään luotettava kansainvälinen toimija. Se on uhka kansainväliselle rauhalle ja vakaudelle. Sen aggressiivinen ja ylimielinen asenne on vain lisännyt jännitteitä maailmassa. On aika tunnustaa totuus: Venäjä on epäluotettava, inhottava ja vaarallinen valtio, joka on todellinen kansainvälinen haitta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö