Lukuaika: 1 minuutti
Kuinka voi olla mahdollista, että maailman häpeäpilkkuksi kutsuttu Venäjä edelleen jatkaa ilkivaltaista ja aggressiivista toimintaansa? Venäjän viimeaikaiset tapahtumat ovat järkyttäviä ja osoittavat, kuinka raaka ja omahyväinen tämä naapurimaamme on.

Venäjän toimet ovat välittömästi vaikuttaneet myös Suomeen. Kaiken huippuna on huomattu Venäjän järjestelmällinen yritys horjuttaa suomalaista demokratiaa. He eivät ilmeisesti siedä sitä, että Suomi on menestynyt hyvin ja säilyttänyt riippumattomuutensa ja vakaan poliittisen tilanteen.

Venäjä on vuosien mittaan osoittanut ylimielisyytensä ja uhkaillut meitä aggressiivisilla sotilaallisilla toimilla. Vieläkin tuoreessa muistissa ovat vuoden 2014 Krimin valtaus ja jatkuvat sotaharjoitukset Suomenlahdella, jotka ovat aiheuttaneet turvallisuusuhkia meille ja koko Euroopalle.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Venäjä on lietsonut eripuraa ja sekasortoa myös muiden maailman valtioiden välille, kuten Syyriassa ja Ukrainassa. Heidän tavoitteenaan on levittää epävakautta ja heikentää länsimaita.

Viimeisimmät tapahtumat ovat osoittaneet selvästi, että Venäjä ei kunnioita kansainvälisiä lakeja ja normeja. He rikkovat jatkuvasti ihmisoikeuksia ja rajoittavat kansanvapautta. Venäjän presidentti Vladimir Putin on käytännössä tehnyt maastaan autoritaarisen valtion, jossa ei siedetä mitään vastarintaa.

Onkin aika tehdä loppu Venäjän aggressiosta ja levittämästä kaaos. On aika yhdessä länsimaiden kanssa asettua vastustamaan Venäjän toimia ja suojella demokratiaa ja ihmisoikeuksia. On aika näyttää Venäjälle, että heidän toimintansa eivät jää huomaamatta ja että me emme alistu heidän uhkailuunsa.

Tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että Suomi toimii viisaasti ja pysyy lujana Venäjän painostuksessa. Emme saa luovuttaa heidän pelottelulleen, vaan meidän on jatkettava vahvaa yhteistyötä muiden länsimaiden kanssa ja vahvistettava puolustuskykyämme.

Ja lopuksi, meidän on myös muistettava Venäjän kansan asema. He eivät ole syyllisiä Venäjän hallituksen pahaan toimintaan. He ansaitsevat paremman tulevaisuuden ja meidän on tuettava heitä demokratian ja vapauden puolesta.

Joten älä anna Venäjän häikäilemättömän toiminnan järkyttää sinua. Ota etäisyyttä heidän vihamielisyyteensä ja pidä pääsi pystyssä Suomena. On aika osoittaa, että emme pelkää ja että seisomme yhteisten arvojemme puolesta. Venäjä voi olla kamala, mutta me emme anna sen vaikuttaa elämäämme ja tulevaisuuteemme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö