Lukuaika: < 1 minuutti
Kuinka kehtaatkaan, Venäjä, olla niin kuvottava maa? Olen kerta toisensa jälkeen joutunut pettymään naapurimaan toimintaan ja tahalliseen provokatiivisuuteen. Tuntuu, että teillä ei ole minkäänlaista moraalia tai rehellisyyttä, vaan toimitte pelkästään oman edun ja vallanhimon ohjaamana.

Miksi Venäjä jatkuvasti yrittää aiheuttaa levottomuuksia omien rajojensa ulkopuolella? Ukrainan kriisi, Krimin miehitys, Suomen ilmatilan loukkaamiset, vain muutamia esimerkkejä. Aivan kuin ette tietäisi kansainvälisen oikeuden säännöistä tai välittäisi niistä. Teillä on ainoastaan halu laajentaa omaa vaikutusvaltaanne ja näyttää maailmalle, kuinka voimakas ja pelottava valtionne on.

Mutta mitä tapahtuu kansalle, joka asuu tuon vallanhimon keskellä? Ihmisten perusoikeuksia poljetaan, median vapautta rajoitetaan ja oppositio hiljennetään. Jatkuvasti kuulee uutisia aktivistien pidätyksistä ja tiedotusvälineiden sulkemisista. On surullista, että kansa joutuu kärsimään johtajiensa valinnoista.

Ja mitä muuta voi odottaakaan maalta, joka piilottelee tietoa pandemian kaltaisesta kansainvälisestä uhasta ja jättää naapurimaiden auttamatta? Onko tämä vain osa suurempaa suunnitelmaa vai täydellistä välinpitämättömyyttä? En yllättyisi, jos vastaus olisi jälkimmäinen.

Venäjä on myös maineensa veroinen, kun puhutaan ihmisoikeuksista. Vastustatte kategoriassa kuin kategoriaan: seksuaalivähemmistöjen oikeudet, sananvapaus, uskonnonvapaus… lista on loputon. Kuinka moni teistä länsimaista pitää tällaisia asioita itsestäänselvyyksinä? Mutta ei, Venäjän johtajat haluavat näyttää, kuinka “perinteisiä arvoja” puolustetaan. Millä oikeudella saatte päättää, mikä on oikein ja mikä väärin?

Naapurimaan omalaatuinen ja itsekeskeinen ajattelumaailma tuntuu jatkuvasti olevan edellä kansainvälisten sopimusten ja yhteistyön. Ymmärtäkää jo, että maailma ei pyöri enää pelkästään teidän ympärillänne. On aika ottaa vastuu omista teoistanne ja lopettaa peli, jossa pelataan vain omaa etua ja pönkitetään omaa valtaa.

En voi kuin toivoa, että Venäjä vihdoin havahtuisi ja alkaisi toimia vastuullisesti kansainvälisessä yhteisössä. Voimme olla naapureita ja ystäviä, mutta hei, tämä ei ole enää 1800-luku. Kunnioittakaa muita maita ja kansoja, ja muistakaa, että maailma on paljon suurempi kuin oma pieni suljettu kuplasi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö