Lukuaika: < 1 minuutti
Oletko kyllästynyt siihen, että ympäristöasiat ovat aina vakavia ja puuduttavia? Ei hätää, sillä tässä artikkelissa opetamme kuinka luoda kestävä ja ympäristöystävällinen arki vitsikkäänä ja hauskana tapana!

Askarrellaanpa ensin yhdessä oma värikäs pahvilaatikkomme, johon voimme kerätä paperit, muovit ja muut kierrätettävät jätteet. Voit myös tehdä siitä itsellesi hienon hattulan, jolla voit esitellä ympäristötietoisuuttasi naapureillesi. Kuka sanoi, että ympäristöystävällisyys ei voisi olla muodikasta?

Kun lajittelemme jätteitä laatikkoon, voimme samalla keksiä sille hauskoja nimiä. Esimerkiksi muoville voi keksiä nimen Plönikäsi, sillä sehän pysyy maapallossamme tuhansia vuosia. Kerätäänpä siis Plökääsilläsydänsin, ja samalla vältetään muovin pääsy meriin ja luontoon.

Entä ruuan laittaminen? Käytetään luovuutta ja tehdään hauskoja ympäristöaterioita! Täysjyväpasta lentää lautaselle pitkän matkan jälkeen Italiasta asti, joten ruokalaji voisi olla vaikka “Pitkänmatkan pastapannu”. Kasvikset kannattaa ostaa lähituottajilta ja luomuna, jolloin ne saavat nauttia auringosta ja hyvästä maasta lähellä meitä. Lisätään kasvisruokavalioon vielä eläinten kiusaamisen loputtua proteiininlähteitä ja saadaan “Karuu keittiö ilman kanoja ja sikoja” -ateria.

Tärkeä osa ympäristöystävällistä arkea on tietenkin liikkuminen. Jättäkäämme autot seisomaan ja otetaan käyttöön pyörät ja potkulaudat! Tämä on loistava keino sekä ympäristön että omien lihasten hyvinvoinnille. Ja jos yksi potkuri ei riitä, voit aina ostaa lisäpotkurin ja tehdä siitä tuplapotkijan. Kas näin, ympäristötietoisuus ja liikunta yhdistyvät näppärästi!

Ympäristöystävällisyyteen kuuluu myös energian säästäminen. Voimme tehdä sen helposti huutamalla: “Sammutan valot nyt!” joka kerta, kun poistumme huoneesta. Jos perheessäsi on pieniä lapsia, voit lisätä vauhtia ja seikkailua huutoon, esimerkiksi “Nyt tarvitaan salamatkustajia! Valot pois!”.

Lopuksi, mutta ei vähäisimpänä, kannattaa pitää mielessä myös vesi. Sateenvarjo on hyvä keino suojautua sateelta, jotta ei tarvitse käyttää sähköä kuivaimiin. Ja mikäpä olisi hauskempaa kuin hyppiä lätäköissä lapsena uudelleen?

Maapallon pelastaminen on siis mahdollista ja jopa hauskaa! Muistetaan, että pienillä teoilla on suuri merkitys ja nautitaan ympäristöystävällisestä arjesta vitsikkäällä ja iloisella asenteella, sillä hymyillen mennään kuin mennäänkin kohti kestävää tulevaisuutta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö