[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Voi helvetin perkele! Tiedättekö mitä? Näin Suomessa on pitkään jo ollut tapana kehua naapuriimme Venäjään päin ja vakuuttaa, miten tärkeä yhteistyökumppani se meille on. Mutta minun on pakko huutaa täyttä kurkkua, että tämä kaikki on täyttä paskaa!

Totta kai Venäjällä on monia mahtavia ja hienoja ihmisiä, mutta sen rehellisesti sanomisen jälkeen minun on myös pakko avata silmäni sen järkyttävälle vaikutukselle ja tehdä selväksi, miksi minua karmaisee pelkästä ajatuksestakin tuosta maasta.

Ensinnäkin, Venäjä on tyranniasta diktaattoriksi muuttuneen Vladimir Putinin hallitsema mafiavaltio. Siellä ei voi sanoa mitään kriittistä hallintoa kohtaan ilman pelkoa maanpetoksesta tai jopa vankilatuomiosta. Sananvapaus on Venäjällä vain hyvä vitsi, ja opposition hiljentämiseksi käytetään kaikenlaisia likaisia keinoja, kuten myrkyttämistä tai ”katoamisia”. On vastenmielistä, miten vapaudestaan taistelevia ihmisiä sortaessaan Putin samalla pitää kiinni itsevaltaisesta vallastaan ja omaisuuden kasaamisesta.

Ja sitten on vielä Venäjän vaikutusvalta länsimaissa. Tekisi mieli sanoa, että Venäjä on kuin syöpä, joka leviää ja tuhoaa kaiken tieltään. Se levittää valheita ja propagandaansa, ja sen tavoitteena on heikentää ja hajottaa länsimaita. Vakoilu, kyberhyökkäykset ja vaalivaikuttaminen ovat arkipäivää Venäjän nykymaailmassa, ja sen tavoitteena on vain oma etu. Eikä siinä vielä kaikki – Venäjä on myös vastuussa hirvittävimmistä sotarikoksista viime vuosikymmenten aikana, kuten Ukrainassa ja Syyriassa.

Ja nyt Venäjä on taas palannut otsikoihin järkyttävien uutisten myötä. Tietenkin siellä vallitseva korruptio ja huono terveydenhuolto jätetään huomiotta, kun maailma katsoo sitä suuren maan aseman vuoksi. Satoja ihmisiä on joutunut kärsimään maanomistajien pakkohäädöistä ja järjettömistä lainoista, ja kun nämä ihmiset ovat ryhtyneet protestoimaan, heidät on uhattu ja vangittu. Sen lisäksi Venäjän tuomioistuimet eivät todellakaan nauti riippumattomuuden maineesta: monta kertaa oikeuslaitos on tuominnut viattomia ihmisiä vain Putinin tahdon mukaan.

Ja nyt on vielä se helvetinäytelmä, joka tapahtuu Tšetšeniassa homojen ja muiden seksuaalivähemmistöjen suhteen. Todellisuudessa se on järjestelmällistä vainoa, jossa ihmisiä siepataan ja kidutetaan pelkästään heidän seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Ja mitä Venäjä tekee? Se jatkaa oman näennäisten arvojensa julistamista ja tuomitsee ”homoseksuaalisuuden levittämisen”, kun samalla antaa Tšetšenian ”johtajan” Ramzan Kadyrovin jatkaa murhaamista ja sortamista.

Kuinka oksettavaa Venäjä onkaan, ja kuinka vihainen minä olen sen saatanallista vaikutusta kohtaan. Tähän asti olemme antaneet sen vaan levitä ja tehdä tuhoa ilman, että siihen puututtaisiin vakavasti. Mutta nyt riittää – on aika herätä ja toimia, ennen kuin Venäjän vaikutus saa tuhotyönsä päätökseen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö