Lukuaika: 2 minuuttia
Suomalaisten terveydentila ja hyvinvointi tuntuvat olevan viime aikoina kuin metsänpeittoon unohtuneet mustikat – harvinaisia ja vaikeasti löydettäviä. Mutta ei hätää, tässä artikkelissa jaamme teille viisi helppoa ja vitsikkäitä vinkkiä, joilla voitte parantaa omaa ja muiden suomalaisten hyvinvointia.

1. Nauru on paras lääke

Ensimmäinen vinkkimme on niin yksinkertainen kuin se kuulostaakin – nauru! Suomalaiset tunnetaan usein vakavina ja hiljaisina, mutta ota tästä tehtäväksi rikkoa kulunut stereotypia. Naura ääneen ja paljon, sillä nauru on todistetusti hyväksi terveydelle. Se rentouttaa ja aktivoi kehon hormonijärjestelmää, joten viimeistään nauraminen jonkun vitsille on hyväksi sekä fyysiselle että henkiselle hyvinvoinnille.

2. Syö enemmän marjoja

Mitä tapahtuisi, jos suomalaiset alkaisivat syötää enemmän marjoja? Muutoksen suurin vaikutus näkyisi varmasti verikokeissa, sillä mustikat, vadelmat ja puolukat sisältävät valtavan määrän terveydelle tärkeitä vitamiineja ja antioksidantteja. Ja ihan rehellisesti, mikään ei voita tunnelmaa kun kyykistyt metsässä keräilemään marjoja ja tunnet itsesi villiksi ja vapautuneeksi.

3. Liiku luonnossa (Älä ahmimis mielessä)

Miksi hikoilla ikävällä kuntosalilla, jos voit hikoilla samalla tavalla luonnon helmassa? Valitse mieluummin luontopolku kuin juoksumatka, sillä tutkimusten mukaan luonnossa liikkuminen on monin tavoin terveellisempää ja mieluisampaa kuin sisätiloissa puurtaminen. Lisäksi kaikki tietävät, että ulkona liikkumisessa on oma erityinen tunnelmansa – mikä voisi olla parempaa kuin hengittää raikasta ilmaa ja antaa auringon paisteen lämmittää poskia?

4. Muista levätä ja rentoutua

Olemme kaikki kuulleet sanonnan “työn ja levon tasapaino”. Vaikka sitä saattaa kuulla jokainen toisessa korvassaan, on se silti äärimmäisen tärkeä muistaa. Suorituskeskeisessä yhteiskunnassamme unohtuu helposti, että lepo ja rentoutuminen ovat aivan yhtä tärkeitä osia hyvinvointia kuin aktiivinen elämäntapa. Joten lopeta hetkeksi työnteko, kääriydy viltin alle ja nauti hyvästä kirjasta tai hyvästä seurasta.

5. Ole ystävällinen ja auttavainen

Viimeinen, mutta varmasti kaikista tärkein vinkkimme on olla ystävällinen ja auttavainen toisia kohtaan. Se saattaa kuulostaa yksinkertaiselta ja kornilta, mutta tiedäthän sen luopumattoman hyvän mielen, jota saat autettuasi toista ihmistä? Se korvaa kaikki ne stressin aiheuttajat ja huonot fiilikset. Lisäksi hyvä teko lisää hyvän tekemisen kierrettä ja siten parantaa myös yhteiskunnan terveydentilaa yleisesti.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli teille apua ja voitte pian huomata suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin kohoavan uusiin ulottuvuuksiin. Muistakaa kuitenkin, että ne pienetkin teot voivat tehdä suuria muutoksia. Ja loppuun vielä yksi kliseinen sanonta, mutta toden totta – hyvä hyvinvointi alkaa hyvästä asenteesta!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö