[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Oletko nyt kyllästynyt elämään kädestä suuhun ja toivomaan tilipäivää jo viikonloppuna? Eikö rahatilanne tunnu koskaan paranevan, vaikka kuinka yrittäisit säästää? Ei hätää, meillä on ratkaisu juuri sinulle – lue tämä artikkeli ja opi nauramalla, kuinka voit parantaa taloudellista hyvinvointiasi ja säästää rahaa arjessa!

Ensimmäinen ja tärkein vinkkimme onkin aloittaa säästäminen jo heti. Jos aiot odottaa seuraavaa palkkapäivää ennen kuin aloitat säästämisen, olet jo hävinnyt pelin. Mutta älä huoli, me tiedämme, että taloudellinen disipliini ei ole helppoa. Siksi ehdotammekin, että aloitat säästämisen opettamalla itsellesi uudenlaista huumoria.

Kuulostaa ehkä hullulta, mutta nauru on parasta lääkettä myös taloudellisiin ongelmiin. Niinpä aloita kokoamalla ystäväsi ympärillesi ja pyydä heitä nauramaan kanssasi jokaiselle turhalle ostokselle, jonka olet tehnyt viimeisen kuukauden aikana. Luvassa on varmasti paljon hauskoja hetkiä ja kenties saat jopa vähennettyä kylmän hien otsaltasi ajateltuasi, kuinka monta jäätelöpintaa tai salaattia olisit voinut ostaa sillä rahalla.

Toinen vinkkimme onkin pitää kiinni perinteisistä kotitaloustaitoista. Muistatko vielä, kuinka äitisi opetti sinua parsimaan sukkasi tai paikkamaan reiän housuissasi? Tai kuinka isäsi opetti sinut käyttämään vasaraa ja nauloja? Jos et muista, niin nyt on aika herätä! Korjaamalla rikki menneet vaatteet ja tavarat säästät huomattavan summan rahaa, joka muuten olisi mennyt uusiin ostoksiin. Ja kyllä, parsiminen voi olla jopa hauskaa, kunhan teet sen oikeassa seurassa ja olet aseistautunut hyvällä huumorintajulla.

Kolmanneksi, unohda kalliit ja trendikkäät kahvilat ja ravintolat. Olemme varmasti kaikki joskus sortuneet käymään fancylla lounaalla tai hipsteryöpöttelyllä trendikkäässä kahvilassa. Mutta mieti kuinka paljon voisit säästää, jos keittäisit kahvisi ja kokkaisit lounaasi itse kotona? Suuntaa siis kauppaan ja hanki tarvittavat raaka-aineet edullisemmin ja kokeile rohkeasti uusia reseptejä. Saatat yllättyä, kuinka helppoa ja hauskaa kokkaaminen voi olla – ja se on vieläpä halvempaa ja terveellisempää kuin herkuttelu ulkona.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä vinkkinä tarjoamme sinulle tiimityötä. Etsi ystäviesi tai naapurisi kanssa yhteisiä säästökohteita, joista voitte hyötyä yhdessä. Esimerkiksi ruokakaupasta voidaan ostaa isommat pakkaukset ja jakaa ne tasan, tai voitte tehdä yhteisiä ostoksia ja saada määräalennuksia. Kannattaa myös keskustella asumiskuluista ja mahdollisista yhteisistä säästöprojekteista. Ja pidä mielessä, että paras tiimityö tehdään aina hyvällä huumorilla – joten pidä hauskaa yhdessä säästäessäsi!

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle hyötyä ja antaa sinulle uutta perspektiiviä säästämiseen. Muista, että taloudellinen hyvinvointi ja säästäminen ei ole pelkästään vakavaa puuhaa, vaan sitä voi tehdä myös huumorin kautta. Loppujen lopuksi, nauru ei maksa mitään – se säästää sinulta rahaa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö