Lukuaika: 2 minuuttia
Rahasta puhuminen saa monen nenän nyrpistämään ja rahan säästäminen tuntuu usein yhtä houkuttelevalta kuin kuukautiskivut. Mutta ei huolta, ystävät hyvät! Tässä artikkelissa jaamme teille vinkkejä, miten parantaa taloudellista hyvinvointia vitsikkäällä otteella. Sillä kyllähän nauru pidentää ikää ja pitkäikäisyyden lisäksi tarvitsemme myös vaurautta.

Ensimmäinen neuvo taloudellisen hyvinvoinnin saavuttamiseen on säästäminen. Tämä tuntuu monesta yhtä järkevältä kuin hiihtää kalsarit päällä kesähelteellä. Mutta katsokaamme asiaa positiivisesti: säästämisellä voi olla myös hauskoja puolia! Esimerkiksi voit järjestää säästöhaasteen itsellesi ja yrittää olla käyttämättä rahaa turhiin heräteostoksiin kuukauden ajan. Voin taata, että tämä vaatii yhtä suurta itsekuria kuin Leonardo DiCapriolta pysyä erossa Oscareista.

Toinen tapa säästää rahaa on leikata kuluja. Tämä tarkoittaa sitä, että lopetat ylimääräisen roinan ostamisen ja kuluttamisen. Niin helppoa! Teet vain mustaa listaa asioista, joita et enää tarvitse ja voit unohtaa ne samalla tavalla kuin onnettomat kilpikonnat unohtavat syntymäpäivänsä. Ja hei, jos haluat olla vieläkin rohkeampi, niin myy tai lahjoita turhat tavarasi eteenpäin. Näin tulet huomaamaan, että elämässä on paljon muutakin kuin tavaran hamstraamista. Tässäpä vasta hyvä elämänohje myös seuraavalle muuttokuormallesi!

Kolmas vinkkimme on sijoittaminen. Se kuulostaa monelle yhtä houkuttelevalta kuin juoda vettä, jonka laatikossa lukee “sisältö tuntematon”. Mutta ei hätää, sijoittamiseen liittyy myös hauskoja puolia. Voit esimerkiksi ostaa houkuttelevan näköisen osakkeen ja sitten odottaa innokkaasti sen arvojen nousua. Tämä on kuin kasvattaisi lasta, paitsi että osake ei huuda yöllä ja voit myydä sen, kun tarvitset lisää rahaa.

Nyt ajattelette varmaan, että tämähän on pelkkää pilipalipuhetta. Mutta sanokaa minun sanoneen, ystävät kulta, että taloudellinen hyvinvointi ei tule ilmaiseksi. On oltava valmis tekemään töitä sen eteen, siis ainakin jos ei ole rikas perijä tai loton päävoittaja. Mutta muistakaa myös, että säästäminen ja sijoittaminen eivät ole ainoat keinot päästä käsiksi suuripalkkaisiin töihin. Voitte myös yrittää laajentaa taitojanne ja markkinoida itseänne brändänneä. Tämä on yhtä helppoa kuin Trumpin kielenkäytön analysointi.

Lopuksi vielä yksi vinkki: pitäkää kahvimukinne kädessänne. Monesti kyllästyymme kukkaroa kiristäviin neuvoihin ja laskutushinnoitteluun. Mutta oikaiskaapa asentoanne. Eikö kahvinjuonti oikeasti ole niitä harvoja nautintoja, joita budjettiin jää? Siispä piristäkää päiväänne ja nauttikaa kahvipaussista, kun mietitte seuraavia taloudellisia siirtojanne.

Toivottavasti nämä vinkit auttavat teitä matkalla kohti taloudellista hyvinvointia. Muistakaa säästää, leikata kuluja ja sijoittaa sekä pitää huumorintaju tallella, sillä talousasioissa vakavuus on yhtä hyödyllistä kuin päänsärky yhtyeen keikalla. Toivomme onnea ja menestystä matkallanne kohti vaurautta ja muistakaa, että nauru pidentää ikää, mutta ei kesähelteellä kalsareissa hiihtäminenkään ole mahdotonta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö