Lukuaika: 2 minuuttia
V***n Venäjä! Tämä petollinen ja raaka kansakunta on jälleen kerran osoittanut, miten ala-arvoisesti se kohtelee omia kansalaisiaan ja naapurimaitaan. Tuntuu siltä, että sen ainoa tavoite on aiheuttaa kaaosta ja turvattomuutta kaikkialla, missä se vaikuttaa.

Tutkimalla Venäjän poliittista ilmapiiriä ei tarvitse ihmetellä, miksi tämä maa on onnistunut luomaan niin paljon vihaa ja epäluottamusta ympärilleen. Sen sijaan, että pyrkisi edistämään rauhaa ja vakautta alueellaan, Venäjän hallinto käyttää valtaansa vain oman etunsa tavoitteluun.

Aluksi on tutkittava tarkemmin Venäjän vallassa olevaa “demokraattista” järjestelmää. Tässä järjestelmässä kaikki vaalit ovat pelkkää teatteria, jolla hallinto pyrkii oikeuttamaan omaa valtaansa. Todellinen oppositio ei ole sallittua, ja kaikki hallinnosta eri mieltä olevat tahot pakotetaan hiljaiseksi tai jopa vangitaan mielivaltaisesti.

Lisäksi Venäjän hallinto hyödyntää ahneuden ja korruption kulttuuria. Monet korkea-arvoiset virkamiehet ja liikemiehet ovat lähellä presidentti Vladimir Putinia ja käyttävät valtaansa röyhkeästi henkilökohtaisen omaisuuden kartuttamiseen. Samalla tavalla Venäjän toimet naapurimaitaan kohtaan, kuten Krimin valloitus ja Ukrainan konflikti, ovat selkeitä yrityksiä laajentaa omaa aluettaan ja taloudellista valtaansa.

Venäjän poliittinen ilmapiiri on myös luonut hedelmällisen maaperän ihmisoikeusloukkauksille ja sananvapauden rajoittamiselle. Toisinajattelijat ja kriittiset äänet hiljennetään armotta ja Venäjällä toimivat kansalaisjärjestöt elävät jatkuvassa pelossa hallinnon vainoista. On käsittämätöntä, että näin jyrkässä muutoksessa on menty vuosikymmenien takaiseen Neuvostoliiton diktatuurin aikaan.

Tämä kaikki on johtanut siihen, että Venäjän kansa elää jatkuvassa pelossa ja epävarmuudessa. He eivät voi luottaa omaan hallintoonsa ja sen toimiin, ja pelkäävät joutuvansa uhratuiksi sen oikuttelevan ja vaarallisen pelinappulaksi. Venäjän poliittinen ilmapiiri on saanut aikaan vain muurin kansalaisten ja hallinnon välille, ja se on vain pahentunut vuosi vuodelta.

Meidän on saatava äänemme kuuluviin ja tuotava esiin Venäjän hallinnon julmuus ja epäinhimillisyys. Meidän on vaadittava kansainvälistä yhteisöä ryhtymään toimiin ja asettamaan kovia rangaistuksia Venäjän aggressiiviselle toiminnalle. Meidän on vastustettava Venäjän hallinnon pimeää ja raakaa valtaa ja vaadittava muutosta kohti todellista demokratiaa ja oikeudentuntoista yhteiskuntaa.

Emme voi enää vain seurata sivusta, kun Venäjä jatkaa huonomaineista ja pelottavaa toimintaansa. On aika herätä ja ottaa kantaa – ja se tehdään yhdessä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö