[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Hei kaikille säästäväisyyden mestareille ja rahanpesijöille! Tässäpä teille vitsikkäitä vinkkejä ja strategioita, joilla voitte säästää rahaa arjessa ja hallita talouttanne kuin kunnon vilunkipeliä.

Ensimmäinen ja tärkein säästövinkkini on: älä tuhlaa rahaa turhuuksiin. Tiedättekö sen tunteen, kun ootte käyneet shoppailemassa ja kotiin päästyänne huomaatte, että ootte hankkineet lisäksi kaksi hamsteria ja juustoraasteen, vaikka tarkoitus oli ostaa vain hammastikkuja? Jos haluatte säästää rahaa, niin unohtakaa turhat heräteostokset ja pitäkää fokuksenne tiukasti vain tarpeellisissa asioissa.

Toinen vinkkini on: ottakaa käyttöön suurperheen taktiikka. Mitä enemmän porukkaa, sitä halvemmaksi tulee. Sovellettuna omaan elämään tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että menkää kauppaan yhdessä ystävän, naapurin, ja satunnaisen ohikulkijan kanssa. Näin voitte tehdä isompia ruokaostoksia ja hyötyä määräalennuksista. Tai miksei vain liittyä johonkin seurakuntaan, joka elää pelkällä ruokapöydän jaella.

Kolmas vinkki: eläkää kuin lottovoittajat. Ei, en tarkoita, että teidän pitäisi ostaa monen sadan euron samppanjapulloja päivittäin. Sen sijaan voitte hyödyntää kaikki ilmaiset tarjoukset ja kilpailut, joita netti ja some täyttyvät. Kokeilkaa voittaa lippu Viron risteilylle, tai voittakaa itsellenne uusi lemmikkihuonekasvi. Mutta varokaa, ettette voita niin paljon tavaraa, että joudutte vuokraamaan varaston sen säilyttämistä varten.

Neljäs vinkki: kierrättäkää ja tuunatkaa. Heitätkö vanhat vaatteet pois? Laita villasukkien varpaat niistä puuttuvista napista ja anna elämän jatkua. Sama pätee huonekaluihin ja kodin tarvikkeisiin. Jos hammaslääkärintuoli alkaa jo kyllästyttää, maalaa se pinkiksi ja kutsu sitä seinämaalauspuksi.

Lopuksi haluan jakaa yhden viimeisen vinkin: älkää pelätkö pyytää apua. Jos teillä on vaikeuksia saada talous hallintaan, niin voitte pyytää veljen tai siskon apua. Tai äidin. Tai naapurin. Tai ystävän, jonka kämppään ootte varastaneet sen polkupyörän, kun ootte vinkissä unissanne kertonu, että teidän pitää tulla sitä heille lainata aina kuukauden päästä yhden kerran vuodessa.

Toivottavasti näiden vinkkien avulla saatte taloutenne aisoihin ja voitte alkaa hemmottelemaan itseänne luksustuotteilla kuten pörssikursseilla, kesälomilla Balilla tai uusilla kermavaahtopulloilla. Muistakaa vain pitää hauskaa ja olla luovia rahansäästäjiä! Nähdään seuraavassa yhteisessä nakkikioskijonossa, sillä säästäväinen on iloinen!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö