Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Kun talouden vessa vuotaa ja rahapussi on pelkkää pölyä, ei tarvitse olla enää huolissaan. Vaikka lasten säästöpossu törsöttelisi täysin tyhjänä ja kuukauden loppupuolella saa enää ostaa vain Staffanin käytetyn hammasharjan, on silti mahdollista säästää rahaa näinä haastavina aikoina. Tässä muutama vinkki, jotka saavat talouden jälleen kukoistamaan ja säästöpossun hymyilevän onnellisena.

1. Ravintolat ovat yliarvostettuja

Kaikki tietävät, että ravintoloissa syöminen on kallista. Mutta hei, saman ruuan voit valmistaa itse kotona paljon halvemmalla! Lisäksi voit laittaa sen päälle juuri niin paljon koska haluat, eikä tarvitse maksaa ekstraa jokaisesta ylimääräisestä oliivista. Siispä laita ravintolavierailut hetkeksi tauolle ja astu kokin saappaisiin. Tai pikemminkin -essuihin.

2. Jätä winkkihelvetti taaksesi

Tarvitsetko todella uuden takin jokaiseen vuoden aikaan ja joka tilaisuuteen? Vastaus on: ei. Voin vannoa, että nykyinenkaan takkisi ei sovi niin hyvin jokaiseen asuun kuin luulet. Plus, talvella pärjää hyvin pitkähihaisella ja kesällä lyhythihaisella. Säästät siis rahaa ja samalla kuntosalijäsenyytesi tuntuisi taas tarpeelliselta.

3. Unohda kahvila

Kuinka monta kuppia latteasi juot viikossa? Entä kuukaudessa? Tuumaakaan. Voin kertoa, että tuolle summalle löytyy paljon mielenkiintoisempia käyttötarkoituksia. Lounasta ja juustohampparia kolmesti viikossa, ehkä? Niin, mutta se ei ole kaikki. Voit tehdä latten itse kotona. Internetistä löytyy satoja erilaisia reseptejä ja kahvila tarjoaa vain muutaman vaihtoehdon.

4. Hyvästit fastfoodille

Pikanudelit ja mättöhampurilaiset eivät ole vain epäterveellisiä vaan myös kalliita. Mikä olisikaan parempi tapa säästää rahaa kuin valmistaa terveellistä ruokaa itse? Ota aikaa itsellesi ja kokeile uusia reseptejä. Tulet yllättymään, kuinka paljon rahaa voit säästää kun et syö joka päivä Ylä-nenie ja Mäkäri-Jasmon maukkaita herkkuja.

5. Takuuvuosien aika

Olitko juuri ostamassa uutta puhelinta, mutta katsoit sitten tilisi saldoa ja tajusitkin, että se ei olisikaan niin hyvä idea? Katso vielä kerran tilisi saldoa ja mieti olisiko olemassa jokin toinen vaihtoehto. Entä jos et aina ostaisi uutta puhelinta kun entinen on hajalla? Voin taata, että takuuvuosien jälkeen puhelimesi on juuri niin hajalla kuin uusikin. Sijoita siis kestävään ja laadukkaaseen tuotteeseen, joka kestää pidempään ja säästät rahaa pitkässä juoksussa.

Nyt voit heittää stressin ja rahahuolesi tuuleen, sillä näillä vinkkeillä taloutesi alkaa kukoistamaan. Seuraavan kerran, kun Staffan esittelee sinulle Staffanin käytetyn hammasharjan, voit hymyillä itsevarmana ja sanoa, että se on aivan hyvä, sillä hallitset rahankäyttösi kuin kuningatar tai kuningas.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö