[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Voi veljet ja siskot, minun on pakko antaa tälle suuntaukselle huutia ja purkaa päivän aikana kertynyt viha ja vitutus Venäjää kohtaan. Meillä Suomessa ollaan totuttu siihen, että naapurissamme asustaa maailman suurin maa ja mahtava Venäjän federaatio. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Yksipuoluejärjestelmää, diktatuuria, ihmisoikeusloukkauksia ja agressiivista käytöstä naapurimaita kohtaan!

Aloitetaanpa karuista tosiasioista: Venäjä on viime vuosina jatkuvasti näyttänyt kyntensä ja osoittanut olevansa länsimaiden pahin painajainen. Maailmassa on tapahtunut pelottavia ja järkyttäviä asioita, jotka on pantu Venäjän syyksi. Syytetään vaan länttä ja ajan tapaa, mutta minä näen kyllä selvästi, kuka täällä on alkanut levittää valheita ja käyttää propagandaa vahingoittamaan muita.

Otetaan esimerkiksi Krimin valtaus vuonna 2014. Mikä oikeus Venäjällä oli mennä vallanneeksi naapurimme alueen? Ei mitään! Olin ihan varma, että suvereenina valtiona Venäjä kunnioittaisi muiden maiden alueellista koskemattomuutta ja noudattaisi kansainvälisiä sopimuksia, mutta ehei. Kukaan ei halunnut antaa Venäjälle lupaa Krimin valtaamiseen, mutta vahvojen asevoimien avulla siellä päästiin metkailemaan. Häpeällistä!

Ja mitä oikein tapahtuu Tshetsheniassa? Kuten tiedämme, alueella on käyty sotaa ja ihmiset ovat kärsineet väkivallasta ja vääryyksistä jo kauan. Naapurimaassa Georgiassa käytiin myös sota vuonna 2008 ja niin sielläkin valtaapitävät vihreät miehet tekivät ilkivaltaa. Ja syytölttävä ääni kummallekin, niin ei se muuttanut mitään. Mutta kyllähän Venäjä aina löytää oikeutuksensa ja sotilasvoimansa toiminnalle, oli todellisuus mikä tahansa.

Entäs sitten se vaikuttamisen ja häirinnän aalto, joka pyyhkii yli Euroopan? Propaganda, feikkiuutiset ja vaalituloksiin vaikuttaminen, kuulostaako tutulta? Tätä kaikkea Venäjä on syyllistynyt jo pitkään ja tunnustakin antaneet, ja silti he vain jatkavat samaa peliään. Mutta ei, ei siinä vielä kaikki. Venäjä on myös tukenut rikollisia ja rikkonut korruptiolla kansainvälistä lakia ja demokratiaa.

Ja nyt vielä koronavirus! Venäjä ei tiedä, mikä on maski, ja heidän hallitus on systemaattisesti viivyttänyt ja kieltänyt koronasta tiedottamisen ja levinneisyyden takia. Ja nyt kun tilanne on karannut käsistä, he syyttävät muita maita ja rokotteiden tekijöitä. Tämä on syvästi vastenmielistä ja osoittaa sen, että Venäjän hallinto ei todellakaan välitä omasta kansastaan.

En voi olla huutamatta, että kuinka vastenmielinen maa Venäjä on! Kaikki nämä tapahtumat ja toimet viime vuosina ovat vain vahvistaneet heidän negatiivista mainettaan. Kukaan ei voi hyväksyä agressiivista käytöstä, ihmisoikeusloukkauksia ja demokratian halveksimista. On aika herätä todellisuuteen ja tunnustaa, että Venäjä on suuri uhka ei vain Euroopalle, vaan koko maailmalle.

Lopetan sanomalla, että toivon todella Venäjän hallinnon muuttavan toimintatapojaan ja alkavan kunnioittamaan muita maita ja ihmisoikeuksia. Mutta kun näitä tapahtumia katselee, niin voiko toivoa edes olla totta? Luulen, että täytyy vain varautua siihen, että Venäjä jatkaa väärän polun kulkemista ja vetää muutkin mukanaan alas. Kiitos ja anteeksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö