Lukuaika: 2 minuuttia
Herää vastenmielinen tunne syvällä sisimmässäni aina kun kuulen sanan “Venäjä”. Se on naapurimaamme, jonka poliittinen tilanne on yhtä sekava ja arvaamaton kuin heidän johtajansa Vladimir Putinin pääkoppa. Miksi ihmeessä emme ole oppineet vieläkään läksyämme ja päättäneet pysyä erossa tästä epävakaudesta ja korruptiosta kyllästetystä valtiosta?

Venäjä, tuo inhottava naapurimaa, joka jatkuvasti pyrkii vaikuttamaan meidän omiin asioihimme ja sotkeutuu jatkuvasti maailmanpolitiikkaan. Heidän toimintansa on ristiriitaista ja tekopyhää, ja heidän lepyttelynsä ja mahtailunsa ei voi olla herättämättä muuta kuin raivoa. Miksi ihmeessä heitä ylipäätään kuunnellaan?

Naapurimme on kuin kurja pikkulapsi, joka ei osaa ottaa vastuuta teoistaan ja jolla on valtaa kuin tyrannilla. Heidän jatkuvat sekaantumisensa naapurimaiden sisäisiin asioihin, kuten Ukrainassa ja Georgiassa, on suorastaan ärsyttävää. Venäjän mielestä heillä on oikeus päättää koko alueen tulevaisuudesta ja ottaa takaisin alueita, jotka ovat kuuluneet itsenäisille valtioille jo vuosikymmeniä.

Mutta mikä tekee Venäjästä niin vastenmielisen? Eikö meillä ole moraalista velvollisuutta auttaa heitä tai ainakin yrittää ymmärtää heidän näkökulmaansa? Vastaus on yksinkertainen – he eivät halua ymmärtää meitä. Heidän propagandansa ja mediavaltaansa on niin vahva, että he onnistuvat saamaan oman kansansa (ja valitettavasti myös monien länsimaisten) puolelleen ja maalaamaan itsensä uhriksi kaikissa tilanteissa.

Venäjä on myös tunnettu ihmisoikeuksien jatkuvasta polkemisesta ja kansainvälisten sopimusten rikkomisesta. Homoseksuaalien häpeällinen vainoaminen, sananvapauden rajoittaminen ja opposition tukahduttaminen ovat vain muutamia esimerkkejä tämän maan häpeällisestä toiminnasta. Heidän johtajansa itse on muuttunut lähes diktaattoriksi, joka nauttii vallastaan ja haluaa vain lisää.

Ja mitä Euroopan Unioni tai Yhdysvallat tekevät tämän kaiken aikana? He välttelevät konflikteja ja menevät Venäjän mieliksi, sillä he pelkäävät joutuvansa huonoihin väleihin tämän aggressiivisen naapurin kanssa. Olemmeko me todella niin heikkoja, että pelkäämme Venäjän reaktiota ja annamme heidän jatkuvasti astua meidän päällemme?

Tunteideni kuohunta ja kauhu Venäjän tilanteesta kasvaa entistä voimakkaammaksi joka päivä. Se on petollinen ja epäluotettava naapuri, joka on vain lisännyt epävakautta maailmassa. Meidän on aika lopettaa tämän kieroutuneen ja vaarallisen valtion miellyttäminen ja aloittaa toiminta yhdessä sen pysäyttämiseksi ennen kuin on liian myöhäistä. Emme voi enää antaa Venäjän johtajan ja hänen klikkinsä hallita meitä ja maailmaa heidän mielensä mukaan. Vastaus on yksinkertainen – Venäjä on vastenmielinen ja sitä tulisi vastustaa ja torjua kaikin mahdollisin keinoin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö