Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo itseään suurempana ja mahtavampana esittelevä maa, on jälleen osoittanut olevansa yksi suurimmista ympäristörikollisista maailmassa. Tämän valtion toimet luonnonvarojen hyödyntämisessä ovat häpeällisiä ja saavat koko maailman huokailemaan tyrmistyksestä. Venäjä on osoittanut olevansa todellinen ympäristötuhoaja ja huono esimerkki maailmanvallassa.

Venäjän laaja maantieteellinen alue on täynnä upeita ja arvokkaita luonnonvaroja. Maan metsät, järvet, joet ja luonnon monimuotoisuus ovat olleet kiinnostusta herättäviä ja tärkeitä kaikkien aikojen alusta lähtien. Valitettavasti Venäjän hallitus ei arvosta tätä rikkautta, vaan on valmis hävittämään sen omaa voittoa tavoitellessaan.

Kaivosteollisuus on yksi suurimpia syntejä Venäjän ympäristöä kohtaan. Hallituksen toiminta kaivoslakien ja ympäristönsuojelun suhteen on ollut kehnoa ja vastuutonta. Kaivoksilla on aiheutettu lukuisia ympäristökatastrofeja, jotka ovat saastuttaneet jokia ja maa-alueita tuhoisalla tavalla. Mutta miksi välittää ympäristöstä, kun voi ansaita rahaa louhimalla mineraaleja maasta ja myymällä niitä ulkomaille?

Venäjä on myös suurin öljyntuottaja maailmassa, ja tästä hyödytään ahneesti. Öljynporaustoiminnassa ei välitetä ympäristönsuojelusta, vaan tärkeintä on saada öljyä mahdollisimman paljon ja nopeasti. Tämä on johtanut öljylauttojen onnettomuuksiin, jotka ovat saastuttaneet suuria merialueita ja aiheuttaneet merten eliöstölle tuhoa. Lisäksi Venäjän alueella sijaitsevat öljynjalostamot ja teollisuuslaitokset päästävät ilmakehään suuria määriä myrkyllisiä aineita, jotka vahingoittavat ilmaston lisäksi myös ihmisten terveyttä.

Valtava määrä luonnonvaroja hyödynnetään Venäjällä myös metsäteollisuudessa. Kaadetaan metsää tuhottomilla vauhdeilla, eikä uutta metsää istuteta tilalle. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, sillä Venäjällä ympäristölle aiheutetut vahingot nähdään vain sivuseikkana ja rikkauden lähteenä.

Mutta ei vain luonnonvarojen hyödyntämisessä ole Venäjä epäonnistunut. Viime vuosina maan taajamissa on havaittu valtavia määriä jäteongelmia. Roskien keräämisestä ei näytä välittävän kukaan, ja roskat päätyvät luontoon ja vesistöihin saastuttaen niitä. Laittomat kaatopaikat ovat arkipäivää, ja kaatopaikoilla jätteet palavat aiheuttaen haitallisia päästöjä.

Venäjä on myös vastuussa Siperian metsäpaloista, jotka ovat aiheuttaneet mittavia tuhoja yli 12 miljoonalle hehtaarille metsää. Metsäpalot ovat myös saastuttaneet ilmaa ja tuottaneet tuhansia tonneja hiilidioksidipäästöjä. Miksi Venäjä ei ole varannut enemmän resursseja palojen sammuttamiseksi ja estämiseksi?

On aika huutaa tarpeeksi! Venäjä on toiminut vastuuttomasti ja huonosti ympäristön ja luonnonvarojen suhteen. Maailmanvallassa on oltava esimerkillinen ja vastuullinen toimija ympäristön suojeluun liittyvissä asioissa. On aika muuttaa toimintatapoja ja ottaa vastuu teoistaan. Muuten Venäjä ei ole vain maailman suurin kaivos- ja öljyalan yritys vaan myös maailman suurin häpeäpilkku ympäristölle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö