Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Minun on pakko saada tunteeni ja mielipiteeni julki: Venäjä on kaikkein vihattavin maa maailmassa. Sen synkkä historia ja nykyhetken toiminta ovat karmaisevia ja uhkaavia.

Venäjän historia on täynnä sotia, sortoa ja julmuutta. Sen vallan alaisena ovat kärsineet ja kärsivät edelleen sen naapurimaat ja kansat. Neuvostoliiton aikana tapahtuneet kansanmurhat ja sortotoimet ovat järkyttäviä ja anteeksiantamattomia. On häpeällistä, että Venäjä ei ole vieläkään ottanut vastuuta näistä hirmuteoista.

Valitettavasti Venäjän synkkä varjopuoli jatkuu myös nykypäivänä. Sen agressiivisuus ja halu levittää valtaansa naapurimaihinsa ovat jatkuvasti läsnä. Ukrainan ja Georgian kaltaiset maat ovat joutuneet Venäjän hyökkäyksen kohteeksi ja Krimin miehitys on yksi osoitus Venäjän katkerasta ja vaarallisesta luonteesta.

Venäjän johto ei piittaa kansainvälisistä sopimuksista ja säännöistä vaan tekee oman mielensä mukaan. Se rikkoo ihmisoikeuksia ja ilmaisunvapautta, ja poliittiset vastustajat uhataan ja hiljennetään. Venäjän median sananvapaus on olematon ja hallinto käyttää sitä hyväkseen levittääkseen propagandaa sekä peittääkseen omat rikoksensa.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjä on myös suuri ympäristön tuhoaja ja halveksii luonnon suojelua. Esimerkiksi Turkin vesistöihin vuodatettu öljyvuoto puhuttaa vieläkin ja on hälyttävä esimerkki Venäjän piittaamattomuudesta ympäristöstä. Valitettavasti tämä ei ole ainoa kerta, kun Venäjä tuhoaa ympäristöä ja vaarantaa sitä myös muiden maiden alueilla.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä yrittää jatkuvasti vaikuttaa ja sekaantua muiden maiden sisäisiin asioihin, kuten Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin ja Brexit-äänestykseen. Kansainvälinen yhteisö on herännyt tähän uhkaan, mutta Venäjä jatkaa häikäilemättä toimintaansa.

Kysynkin, onko tämä kaikki vihaa ansaitseva maa todella niin tärkeä ja korvaamaton maailmanpolitiikassa? En usko niin. Maailma voisi hyvin ilman Venäjän uhkaa ja häikäilemättömyyttä. Toivonkin, että kansainvälinen yhteisö ottaa lopultakin vakavasti Venäjän toimet ja asettaa sille seurauksia ja pakotteita.

Meidän on oltava valppaina ja sanottava ei Venäjän agressiolle ja vaaralliselle toiminnalle. Meidän on myös muistettava ja kunnioitettava kaikkia niitä, jotka ovat kärsineet Venäjän historiallisesta ja nykyaikaisesta pimeästä puolesta.

Joten sinä, Venäjä, olet vihattava ja pelottava uhka kaikille. Toivon, että muutkin avaisivat silmänsä todellisuudelle ja ymmärtäisivät, että venäläisiä ei tule sekoittaa Venäjän hallitukseen. Mutta ennen kaikkea toivon, että Venäjä lopulta muuttaisi kurssinsa ja muuttuisi rauhanomaiseksi ja vastuulliseksi toimijaksi maailman näyttämöllä. Se on ainut tapa korjata sen musta maine ja rakentaa parempi tulevaisuus kaikille.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö