Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Kuinka vihattava Venäjä todella on? Tämän kysymyksen äärellä on hyvä pysähtyä ja tarkastella tarkemmin, mitkä tekijät ovat aiheuttaneet tämän suuren vihan ja inhotuksen läntisessä maailmassa. Onko kyseessä vain mielipiteiden ja tiedonpuutteen ero vai onko Venäjän hallinto ja politiikka todella saanut aikaan tämän vihanpidon?

Yksi suurimmista syistä vihaan Venäjää kohtaan on sen aggressiivinen ja valheellinen käyttäytyminen kansainvälisessä politiikassa. Venäjän hallinto on käytännössä sotkeutunut lähes jokaiseen konfliktiin maailmassa ja pyrkinyt omien etujensa ja vaikutusvaltansa lisäämiseen väkivalloin ja huijauksin. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii vuonna 2014 tapahtunut Krimin annektointi, jossa Venäjä valloitti Ukrainalta alueen väkivalloin ja julisti sen itselleen kansainvälisestä tuomioistuimesta välittämättä. Tämä on räikeä ylilyönti ja osoitus Venäjän halusta laajentaa alueellista valtaansa keinolla millä hyvänsä.

Venäjän aggressiivisuus ei rajoitu pelkästään alueellisiin konflikteihin. Se on myös osoittanut halveksuntaa kansainvälisiä lakeja kohtaan ja oikeuttanut hyökkäämään muiden valtioiden tietoverkkoihin ja vaikuttamaan demokraattisiin vaaleihin ympäri maailmaa. Tämä uhkaa vakavasti kansainvälistä turvallisuutta ja osoittaa miten vaarallinen valtio Venäjä todella on.

Venäjän johdon ihmisoikeusrikkomukset ja avoin sorto ovat myös herättäneet vihaa länsimaissa. Valtiovallan raaka toiminta poliittisia vastustajia ja toisinajattelijoita kohtaan on tehokkaasti tukahduttanut kansalaisyhteiskunnan kehityksen ja nostanut Venäjän länsimaiden silmissä yhdeksi vaarallisimmista ja epädemokraattisimmista valtioista maailmassa. On ironista, miten Venäjä jatkuvasti syyttää länsimaita demokratian rapauttamisesta, kun itse se toimii täysin vastakkaisesti omissa toimissaan.

Venäjän tiedotusvälineiden ja oligarkkien kontrolloima propagandakoneisto on myös herättänyt vihaa länsimaita kohtaan. Valheellinen ja harhaanjohtava tiedottaminen on osa Venäjän hybridivaikuttamista, jonka tarkoituksena on luoda hämmennystä ja levittää vihamielisiä mielipiteitä länsimaita kohtaan. Tämä vaikuttaa myös länsimaisten tiedotusvälineiden toimintaan ja heikentää niiden uskottavuutta. On suorastaan järkyttävää, miten hyvin Venäjän hallinto onnistuu manipuloimaan kansalaisiaan ja levittämään vihaa lännen suuntaan.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä on myös suuri taloudellinen uhka länsimaille. Sen valtava öljy- ja kaasuvaranto sekä energian tuonti riippuvuus luovat sille mahdollisuuden käyttää tätä valtaa poliittisena painostuskeinona ja hyötyä taloudellisesti länsimaiden kustannuksella. Venäjä myös pyrkii heikentämään läntisiä talouksia ja vaikuttamaan niiden sisäiseen kehitykseen. Tämä on toinen esimerkki Venäjän aggressiivisesta pyrkimyksestä levittää vaikutusvaltaansa ja osoittaa, miten kyynistä ja itsekkästä politiikasta sen hallinto on valmis tekemään.

Kaiken kaikkiaan on selvää, että Venäjä on todella vihattava valtio. Sen toimet ja politiikka ovat vaarallisia ja uhkaavat kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta. On tärkeää, että länsimaat pysyvät lujina ja yhteistyössä torjuessaan Venäjän aggressiivista toimintaa ja vaalivat demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Meidän on oltava valveutuneita ja vastustettava Venäjän propagandaa ja pyrittävä levittämään totuutta. On aika vihatioreilla ja toimia yhtenäisesti Venäjän hallinnon harjoittamaa rakenteellista ja propagandistista hyökkäystä vastaan. Toivomme, että tulevaisuudessa saamme nähdä muutoksen Venäjän politiikassa ja sen suhtautumisessa läntiseen maailmaan. Vain silloin on mahdollista luoda rauhanomainen ja turvallinen maailma, jossa kaikki valtiot voivat elää rinnakkain ilman pelkoa ja vihaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö