Lukuaika: 2 minuuttia
Voi helvetti mikä maa, en ikinä ole nähnyt vastenmielisempää paikkaa kuin Venäjä. Siinä missä muualla maailmassa ihmiset pyrkivät kehittymään ja vaurastumaan, tämä jäätynyt ja takapajuinen valtio tuntuu junnaavan paikoillaan kuin muinainen mammutti.

Ensimmäisenä tulee mieleen Venäjän järkyttävä poliittinen järjestelmä, jossa vallanpitäjinä toimivat korruptoituneet ja epäpätevät juntit. Heitähän pääministeristä alkaen ei ole valittu rehellisellä demokraattisella prosessilla, vaan maassa vallitsee vahvan miehen kyseenalainen valta. Kansalaisilla ei ole sananvaltaa eikä mahdollisuutta vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa.

Ja voi niitä ihmisiä, jotka uskaltavat kritisoida Venäjän hallintoa ja sen tekemiä vääryyksiä. Heidät hiljennetään nopeasti ja brutaalilla tavalla. Sananvapaus ja ihmisoikeudet ovat käsitteitä, joita Venäjällä ei tunneta tai niitä käytetään vain propagandan välineinä.

Venäjä on myös korruptioon ja rikollisuuteen hukkunut maa. Hallituksen jäsenet ja virkamiehet ovat mukana erilaisissa lahjusskandaaleissa ja kaikenlainen laiton toiminta on valtion tukemaa ja hyväksymää. Eikä tämä ole mikään yllätys, kun maa on täynnä häikäilemättömiä mafiosojen johtajia ja mafian hallitsemaa alamaailmaa.

Ja sitten puhutaan Venäjän kansasta. Eikö heillä olisi voimaa ja halua nousta vastustamaan tätä kurjuutta ja sortoa? Tuntuu siltä, että he ovat jähmettyneet paikoilleen eivätkä uskalla taistella oikeuksiensa puolesta. Mutta syy on ymmärrettävä, kun tiedetään millaisessa opinkappaleiden himmennetyssä sumussa Venäjän kansa elää. Heille syötetään jatkuvalla syötöllä valheita, propagandaa ja vain ja ainoastaan valtiovallan hyväksymiä “totuuksia”. Todellisuudessa Venäjä on sisäisesti hajoava ja taantumukseen jämähtänyt maailman kolkka.

Ja mistä ylipäätään aloittaisin Venäjän ulkopolitiikasta? Sen lähestymistapa maailman tapahtumiin on yksi järkyttävä fuuga ja naurettavaa säälittävyyttä. Venäjän strategia on näillevuosille aina samanlainen: uhkailla, provosoida ja sitten yrittää lepytellä ja teeskennellä viattomuuttaan. Mitä muuta voisi odottaa maalta, joka on laittanut sormensa jokaiseen kansainväliseen kriisiin ja konfliktiin?

Ja mitä vielä? Venäjä on myös ympäristörikollisuuden lippulaiva, jossa lähes jokainen suurempi kaupunki on saastuneemmasta jätevuorista pullollaan. Onhan se helppoa tällaisessa maassa tuhota luontoa ja ihmisten terveyttä, kun valmiiksi segregaattipaskassa olevasta maasta ei ole enää paljon menetettävää.

Ja lopuksi vielä jotain venäläisistä. Te olette takapajuinen, suuruudenhullu ja tyrannimainen kansa, joka ei kykene näkemään omaa mätää sisintään. Ajatelkaa hieman mitä haluatte maksaa näistä tuhoisista ja rappiollisista valinnoistanne, ennen kuin on liian myöhäistä. Kuvottava Venäjä ansaitsee kaiken kritiikin ja inhoamisen mitä siltä voidaan antaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö