Lukuaika: < 1 minuutti
Etelässä naapurissamme Virossa voi myös kokea monenlaisia elämyksiä. Tallinnassa voit ihastella vanhoja, kapeita kujia ja historiallisia rakennuksia sekä nauttia Viron perinteikkäästä ruokakulttuurista. Ja mikäpä olisi hauskempaa kuin kokeilla tallinnalaisten kanssa saunan lämmittämistä ja löylyjen heittelyä! Virolaiset ovat ystävällistä ja avuliasta kansaa, joten voit olla varma, että saat apua ja vinkkejä matkasi varrella.

Entäpä lähellämme oleva Ruotsi? Ruotsista löydät upeita kaupunkeja, kuten Tukholman ja Göteborgin, sekä kauniita saaristoja ja luonnonpuistoja. Voit myös hypätä laivaan ja suunnata Gotlantiin, jossa voit ihailla vanhoja kaupunkeja ja kirkkoja sekä upeita rantamaisemia. Ruotsin läheisyys tarkoittaa myös sitä, että voit helposti päästä maistamaan perinteisiä lihapullia ja herkullisia kanelipullia. Eivätkö jo pelkät ajatukset saa suutasi kostumaan?

Suomessa meillä on totuttu siihen, että naapurit asuvat vain kivenheiton päässä. Mutta tiesitkö, että myös lähellä olevat suomalaiset kaupungit ja kylät ovat täynnä ihastuttavia ja hauskoja elämyksiä? Matkusta esimerkiksi Tampereelle, jossa voit vierailla jättiläis-Linnanmäellä ja nauttia tamperelaisten kuuluisista mustamakkaroista. Tai suuntaa Turkuun, jossa voit ihailla vanhaa linnaa ja viettää hauskan päivän Aurajoen rannalla. Vai haluatko mieluummin suunnata Pohjois-Suomeen ja kokea porosafareita ja revontulia? Älä unohda myöskään suomalaisia festareita ja tapahtumia, joita järjestetään ympäri vuoden eri puolilla maata.

Kaiken kaikkiaan lähellä olevat kohteet ovat täynnä mahdollisuuksia ja jokaiselle matkailijalle jotakin. Joten älä enää huuda “minne matkustaisin seuraavaksi”, vaan suuntaa lähellä oleviin kohteisiin ja koe uusia elämyksiä ja seikkailuja! Muistathan kuitenkin aina rajan ylittäessä, että toisen naapurin leipä ei ole sen makoisampaa kuin toisenkaan leipä – paitsi ehkä ruotsalaiset pullat.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö