Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Tässä maailmassa on monta kiehtovaa kohdetta, mutta yksi niistä ei välttämättä tule heti ensimmäisenä mieleen. Se sijaitsee idän ja lännen rajalla, ja sen tunnusmerkkinä ovat loputtomat vihreät laitumet ja omaleimainen kulttuuri. Kyllä, puhun Venäjästä!

Venäjä, tuo mystinen ja suuri naapurimme. Se herättää monenlaisia mielikuvia: Vladimir Putin miekka kädessään, babushkojen käsinkudotut sukat ja tietenkin maailmankuulu vodka. Mutta mitä muuta Venäjällä oikein on tarjottavanaan?

Ensinnäkin, on mainittava ne vihreät laitumet. Maan eteläosassa sijaitsevat legendaariset aroalueet, joissa lehmät ja lampaat saavat kulkea vapaasti ja sonnustautua aidointa luonnonvaatetusta: pörröiseen turkkiin. Nämä laitumet ovat kuin valtavia kampaamoita, jotka tarjoavat pörröpäille viimeisen päälle hoidetun luonnollisen tyylin. Voin vain kuvitella, kuinka Monty Pythonin legendaarinen lehmälaulu soisi näillä laitumilla!

Ja puhuttaessa luonnosta, eikö juuri Venäjässä olekin yksi maailman suurimmista luonnonpuistoista? Kahden kolmasosan osuus Kaukasuksen vuoristoa on omistettu luonnonsuojelualueille ja kansallispuistoille. Mitä siellä voi tehdä? No, voit vaikka lähteä vaeltamaan ja katsella silmiäsi räpytellen uskomattoman upeita vuoristojärviä, tunturikoivikkoa ja karhuja, jotka lauleskelevat “Balalaikaa”…

Kun puhutaan kulttuurista, mikä voisi olla venäläisempää kuin baletti? Baletin synonyymi, Mariinski-teatteri, sijaitsee Pietarissa ja on yksi maailman arvostetuimmista balettiteattereista. Siellä voi katsella maailmanluokan esityksiä ja samalla päästä todistamaan venäläisen baletin taidokkuutta.

Mutta Venäjällä ei pärjätä pelkästään taiteessa, sillä maassa on myös lukemattomia maailmanperintökohteita. Esimerkiksi Moskovan Punaisen torin valtaa mahtipontinen Kreml, joka oli aiemmin Venäjän hallituksen ja nyttemmin presidentin asuinpaikka. Torilla seisoessa voi helposti kuvitella olevansa osa huippusalaseuraa ja mutista: “I’ll be back”…

Ja sitten niitä juoruja, joita kaikki rakastavat. Esimerkiksi Boris Jeltsinin aikana Moskovassa sijaitsi hylätyssä Supermarketeissa seksileluosasto? Kyllä, myös sillä onpaikka maailmankulttuurissa.

Ja jos haluat kokea jotain todella ainutlaatuista, voit vierailla Baikal-järvellä Siperiassa. Se on maailman syvin ja vanhin makeanveden järvi, jota ympäröi upea luonto ja vuoristot. Voit myös pulahtaa jäähän tehdystä jot on sen kesäinen vastine. Pelkäätkö, että kylmä venäläinen talvi jäädyttää sielusi? Ei hätää, kaikkeen löytyy ratkaisu!

Joten jos haluat hilautua visiitin Venäjällä, varmista, että sinulla on mukana Balalaikka, villapaita ja kaikki, mitä ihminen tarvitsee ollakseen onnellinen! Maassa, jossa on loputtomasti vihreitä laitumia ja kulttuuria, sinulla on taatusti hauskaa.

Ja muista, Venäjällä on kylmä ja pimeä talvi, mutta sitäkin lämpimämpi mieli ja sydämellinen luonto. Welcome to the wild, wild East!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö