[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, tuo mahtipontinen jättiläinen, joka horjuttaa maantieteellisten karttojen tasapainoa ja saa muut kansakunnat näyttämään pikkuruisilta muurahaisilta. Sen valtavat alueet ulottuvat idän aina lännessä sijaitsevalle naapurillemme Suomelle saakka. Kyllä, olemme Venäjään verrattuna kuin tipu kanojen keskellä – tosin ilman höyheniä ja nokkaa.

Mutta älkäämme sortuko liialliseen Venäjän maa-kateuteen, sillä sen koko ei ole ainoa asia, joka tekee siitä mahtavan. Venäjä on kulttuurien sulatusuuni, monikulttuurisuuden maailmanmestari ja kansojen kameleontti.

Venäjän komean kartan lisäksi se on kuin valtava sieni, joka imee itseensä kaikenlaisia kulttuureita ja sulauttaa ne omaan ainutlaatuiseen sekoitukseensa. Onko joku tullut kosketuksiin venäläisen kulttuurin kanssa, niin voi vain ihmetellä, kuinka monta erilaista vaikutetta siinä on.

Oli kyse sitten kirjallisuudesta, musiikista, tanssista tai ruoasta, Venäjä tarjoilee sitä monipuolisesti ja vahvalla mausteella. Jos joku keksii uuden kulttuurin, Venäjä kyllä löytää keinon ottaa sen omaan repertuaariinsa ja tehdä siitä oman näköisensä. Tällä hetkellä Venäjä vetää puoleensa kaiken maailman turisteja kuin hunajaa mehiläisiä. Monikulttuurisena mehiläispesänä se kuhisee kulttuuria ja nähtävyyksiä, joita ei kannata missata.

Tässä ei kuitenkaan ole kaikki, sillä Venäjä on myös historian kultakaivos. Siellä ovat taistelleet ja rehottaneet sotilaat ja muut sankarit, joilla on isoja käsiä ja vieläkin isommat selkärangat. Mutta jokaisen venäläisen suurimmat sankarit löytyvät joulupukin mantereen puolelta, eli Karjalasta.

Kyllä, Venäjä on monipuolinen maa ja sen ihmisillä on karhea huumorintaju. Mutta ei se mitään, naapuruus Suomen kanssa on opettanut molempia naapureita vääntelemään sanaleikkejä ja heittelemään veitsen terävän huumorin taidevalion kevään ensimmäiseksi kukaksi. Onhan se suvaitsevainen maa, sananvapauden ainoa kotipesä.

Lyhyesti sanottuna: Venäjä on kuin se kovaääninen mutsi, joka kyllä riepottelee lapsiaan ja naapurin lapsia, mutta samalla kerää kaikki sisimpänsä satuttaneet lapset huomaansa ja hoivaa heitä kuin kukkasia. Onnea ja pitkää ikää Venäjälle, mahtavin polvilleen loppusormeen asti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö