Lukuaika: 2 minuuttia
Tervehdys rakkaat lukijat ja tervetuloa tutustumaan maagiseen maahan, jossa karhut tanssivat balettia ja vodka virtaa kuin Vesuvius!

Kyllä, puhun tietysti Venäjästä, maasta joka on yhtä suuri kuin hämähäkkihämähäkki Afganistanissa. Venäjä, jonka pääkaupunki Moskova on kuuluisa idyllisistä ruuhkistaan ja joka tunnetaan myös harvaan asutusta Siperiasta. Mutta se ei ole kaikki, sillä Venäjällä on myös kulttuuria ja kauneutta yllin kyllin!

Aloitetaan kulttuurista, sillä mikä olisi parempi tapa aloittaa kuin puhumalla Venäjän kansallisesta urheilusta eli juopottelusta. Kyllä, olette kuulleet oikein. Venäläisillä on luja usko siihen, että viina pitää ihmisen terveenä ja ongelmat loitolla. No, ainakin kunnes aamulla herää krapularuusun alla ja huomaa kävellen punaviinien ketjun avulla kotiin – jälleen kerran.

Mutta he eivät ole pelkkiä juoppoja, ei todellakaan. Venäjällä on myös rikas kulttuuriperintö, joka näkyy muun muassa maan mahtavassa musiikissa. Tunnetko Tšaikovskin? Vai miten olisi Stravinsky? Ja kuka unohtaisi Venäjän vallankumouksen virallisen juhlalaulun “Suvorovskyan marsin”? En minä ainakaan!

Jos musiikki ei ole sinun juttusi, ei hätää. Venäjällä on vielä paljon muutakin tarjottavaa. Kansallispuku pujotetaan ylle vähintään uudenvuodenjuhlissa ja matkamuistona saa aina jotain matryoshka-ukkoa, jonka sisältä löytyy toinen, jonka sisältä löytyy taas toinen – kuin loputon venäläisten poika.

Ja jos haluat astua todelliseen Venäjän tunnelmaan, suuntaa maaseudulle. Siellä saat nauttia aitojen venäläisten huvimajarakennusten ihmeellisestä kauneudesta ja ihailla herkullisia harvinaisuuksia kuten “selyodka pod shuboy” eli – odota hetki, googletan – silliä turkilla! Kyllä, venäläinen ruoka voi olla yllättävää ja erikoista, mutta se on myös maagista.

Ja jos et ole vielä vakuuttunut Venäjän viehätyksestä, niin tiedätkö mikä on aina täynnä kauniita venäläisiä? Ei, se ei ole Baikal-järvi (vaikka sekin on kaunis), vaan siellä löydät todellisen taivaan salaisuuden – Trans-Siperian junamatkan. 9 288 kilometriä pitkä matka tarjoaa upeita maisemia, seikkailuja ja uusia ystävyyssuhteita – ja vieläpä kolossi-kokoisilla mukiinmenevillä kielitaidolla!

Joten rakkaat ystävät, älkää antako kielitaidottomuuden ja oligarkkivelkojen estää teitä tutustumasta maagiseen Venäjään. Se on maa, jossa kohtaat karhuja, balalaikoja ja vodkaa – mutta myös rikasta kulttuuria ja kauneutta, joka lumoaa sinut ja vie mukanaan. Ja ensi kerralla kun kuulet venäläisen sanovan “perestroika”, tiedät tarkalleen mitä se tarkoittaa. Kiitos vain, minä olen täällä viikon.

Paka paka! Näkemiin!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö