Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa Venäjälle, maahan joka saa varmasti kaikilta aistit sekaisin! Täällä sekoittuvat maaginen menneisyys ja moderni nykyaika, idän eksotiikka ja lännen hienostuneisuus, sekä tietenkin kaikkien suosikkihahmo Vladimir Putin.

Venäjä on kuin suuri kameleontti, joka pystyy muuttamaan väriään ja muotoaan tarpeen ja tilanteen mukaan. Se voi olla talvella lumisen kaunis, keväällä kukkien koristelema ja kesällä kuuma kuin turkkilainen sauna. Mutta yksi asia on varma: se on aina täynnä jännitystä ja elämää.

Mutta Venäjä ei ole pelkkä kaunis kasvokuvio, sillä sen värikkääseen historiaan ja kulttuuriin kannattaa tutustua hieman syvemmin. Maassa on niin paljon tarinoita, juoruja ja salaisuuksia, että Sherlock Holmes olisi varmasti löytänyt täältäkin huippudiilen.

Ensinnäkin on hyvä tietää, että Venäjä on suuri maa. Eikä nyt puhuta vain käsittämättömän suuresta Putinin pystyttämästä patsaasta, vaan pinta-alaltaan se on yksi maailman suurimmista maista. Joku viisas on joskus sanonut, että Venäjä on kuin iso borskeitto, josta löytyy paljon erilaisia palasia ja makuja. Ja uskokaa pois, tämä keitto on todella maistuva.

Niin kuin tiedätte, Venäjällä on kuuluisia ja kauniita kaupunkeja kuten Moskova, Pietari ja Sotši. Mutta tiedättekö, että maassa on myös ahdistavia ja pelottavia paikkoja kuten Tšernobyl ja Siperian tyhjät tehtaat. Tällaisen kontrastin voi kokea vain Venäjällä. Se on maana niin moniulotteinen, että siitä voisi kirjoittaa kirjan – tai jopa näytelmän.

Entä mitä kaikkea Venäjä tarjoaa ruuan ystäville? Tästä aiheesta voisi puhua tuntitolkulla, mutta mainittakoon esimerkiksi kuuluisat venäläiset blinit, borškeitto, piirakat ja tietenkin vodka. Aito venäläinen vodka on kuin taivaan mannaa, ja sen voimalla voi ratkaista vaikka kuinka monimutkaisia matematiikan tehtäviä.

Ja hei, haluatko tutustua Venäjään vieläkin syvemmin? Silloin kannattaa lähteä ajelemaan maan mahtavilla maanteillä. Sanotaan, että Venäjällä liikenne on aina jännittävää ja yllätyksellistä. Tämä pitää paikkansa etenkin silloin, kun kaiken kansan ihailema Putin ohittaa sinut moottoripyörällä.

Loppujen lopuksi Venäjä on kuin yksi suuri arvoitus, johon voi uppoutua vuosikausiksi. Se on kuin pehmeä matryoshka-nukke, josta löytyy aina uusia kerroksia ja salaisuuksia. Ja kuten tiedätte, sellaisesta rakastuvat kaikki – myös Venäjästä. Joten miksi et lähtisi tutkimaan tätä mahtavaa maata ja sen mysteereitä? Varoituksen sanana vain, ettet vahingossa päädy salaiselle agenttimissiolle tai KGB:n kuulusteluun. Mutta kunhan pidät silmät avoinna ja hymyn huulilla, Venäjä kutsuu sinua avosylin tutkimaan sitä syvemmin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö