Lukuaika: 2 minuuttia
Tervehdys kaikille Suomen lämpimille asukkaille! Tiesittekö, että lähellämme sijaitsee mahtava maa Venäjä, jossa on värikäs kulttuuri, laaja historia ja maaginen luonto? Kyllä, se on totta! Suomenlahden toisella puolella sijaitsevassa naapurissamme on paljon nähtävää ja koettavaa.

Venäjän kulttuuri on kuin sateenkaari, täynnä erilaisia värejä ja sävyjä. Musiikki, tanssi, teatteri ja taide ovat tärkeitä osia venäläistä elämää. Venäjän baletti on maailmankuulu ja niin taidokasta, että se saa jopa merimiehetkin kuulostamaan keijukaisilta. Ja hei, tiesittekö, että venäläisillä on myös omat erikoiset tanssiaskeleensa? Kerran näin kuvan, jossa venäläiset opettivat jalkapallon pelaajiamme venäläistä kansantanssia. Voitte vain kuvitella, millainen show se oli! Kippis sille!

Venäläinen ruoka on myös jotakin, mitä kannattaa maistaa. Borshtikeitto on kuin soppakauhalla lyötyä rakkautta ja venäläinen ruisleipä on kuin onnen pieni pala. Ja sehän on itsestään selvää, että seuralaisena täytyy olla lasillinen vodkaa. Mutta varokaa, se voi olla petollista! Kun olet ottanut yhden kulauksen, sitä huomaamattaan paljastaa elämäntarinansa koko kapakalle.

Mutta älkää huolestuko, Venäjällä ei tarvitse ainoastaan syödä ja juoda. Voitte myös vierailla Venäjän laajassa historiassa. Siellä on muun muassa Punainen tori, jossa voi ihmetellä Leninin ja Stalinin patsaita kolikon kokoisia turisteja vasten. Ja jos kävelijä tahtoo vaikka vähän rauhallisempaa, hän voi kävellä Moskovan katedraaliin ja ihailla uskomattoman upeaa arkkitehtuuria. Tai jos haluatte matkustaa ajassa taaksepäin, voitte käydä Pietarhovissa, jossa aika on pysähtynyt 1700-luvulle. Sieltä voi löytää jopa Tsar Peterin uimalasin!

Ja mitäpä olisi Venäjä ilman sitä maagista luontoa? Ei mitään! Siellä on laajoja metsiä, jäätiköitä ja vuoria, jotka tuntuvat kestävän ikuisesti. Venäjällä voi myös ihailla maailman suurinta makeavetistä järveä Baikaljärveä ja sen uskomattoman kirkasta vettä. Ja hei, jos joku haluaa nukkua yönsä mukavasti, voi mennä mökille valokuvaamaan karhuja. Älkää vaan unohtako ottaa mukaan makkaraa, muuten teistä voi tulla yöllinen välipala!

Yhteenvetona voimme sanoa, että Venäjä on mahtava maa täynnä elämää ja seikkailua. Joten ottakaa aurinkorasva (se on kalleinta mitä Venäjältä saa!), valaat hiukan karvoista ja lähtekää tutkimaan rajan toisella puolella sijaitsevaa maata. Ja muistakaa, että mitä ikinä Venäjällä teette, antakaa sen tapahtua vähän venäläisellä tavalla. Se on paljon hauskempaa ja se voisi olla jopa venäläisiä metsästelystä parempaa! Hei hei, nähdään siellä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö