Lukuaika: 2 minuuttia
Oletko valmis matkalle mahtavien matrioshkien ja upeiden ukrainalaisten ukkeleiden maaan? Astu mukaan Tsaarin palatsiin ja valmistaudu ihastelemaan maailman kauneinta ja kiehtovinta kaupunkia – Moskovaa!

Jo pelkästään ajatus matkasta Venäjälle saa monen kaulahuivin löysää myssystä ja sydämen sykkimään kohisten kuin transsibeeran junan moottori. Ja syystäkin, sillä Moskova on kaikessa pröystäilyssään ja mahtipontisuudessaan vertaansa vailla oleva kaupunki.

Moskova, tuon suurenmoisen kaupungin alkulähteen voi jäljittää aina 1147-vuoteen asti, jolloin Tsaari Jurij Dolgorukij perusti kaupungin ja antoi sille nimen Moskova (kyllä, henkilökohtaisesti minäkin olen pohdiskellut vähemmän mahtipontisia vaihtoehtoja, mutta tietääkseni se on jo sidottu johonkin R-kirjaimeen). Siitä lähtien kaupunki on kokenut vaikka ja mitä, mutta mikään ei ole kyennyt horjuttamaan Moskovan vankkaa asemaa Venäjän kruununjalokivenä.

Kun saavut Moskovaan, ensimmäiseksi kannattaa suunnata Punaiselle torille, joka on kaupungin sydän ja yksi maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä. Toria ympäröivät upeat rakennukset, kuten Kreml, Iisakin kirkko, ja tietysti se kuuluisa uri uuri uuri kirkko, mikä sen nimi nyt olikaan… Ah niin, Saint Basilin katedraali! Pidä kieli suorassa nuo nimiä lausuessasi, sillä muuten hepulit ovat pian valloillaan. Enkä usko, että venäläisetkään nauravat, jos sekoitat Saint Basilin katedraalin vaikkapa McDonaldsiin. Tai sitten nauravatkin, onhan tuo aika hauska moka.

Mutta palataanpa takaisin Punaiselle torille. Täältä löytyy myös maailman ehkä kallein Hot Wheels autollinen Joulupukki, jos mittýä on uskominen ja kyllä, siihen saa istahtaa ja poseerata yhdessä jonkun pipopään kanssa. Mikä sen parempaa kuin kuvattavana olemisen lisäksi selkäsauna sinisistä hauiksista tai rappellella läpi skitanssit saamatta sen suurempia reaktioita osakseen.

Tietysti Moskovassa on muitakin paikkoja kuin Punainen tori. Voit vaikkapa piipahtaa Bolšoi-teatterissa ja ihmetellä venäläistä tanssia ja musiikkia. Tai suunnata Moskovan maailmanpyörään, joka on niin suuri, että sen kyydistä voi ihailla koko kaupunkia ja vaikka yläpilviin asti venähtäneitä pohkeita.

Ja aivan pakko sanoa, että Moskovan metro on upein maailmassa. Se on kuin maanalainen taidegalleria, jossa voi ihailla monumentaalista marmorikoristelua ja upeita mosaiikkeja. Unohtakaa siis Lontoon metro, täällä on todellinen metromusiikkia!

Jos olet hieman pelokas matkaajan typykkä, kulje aina Suomen tai Ruotsin lipun (saat ruotsalaisena kulkea vaikkapa Suomen lipun alla ja päinvastoin) alla ja näin vältyt mahdollisilta kommunikaatio-ongelmilta ja alituissa bensatankkausmatkoissa. Uskokaa pois, Venäjällä on todella taitavia autoilijoita ja sellaisia, jotka eivät kiireessään saa edes kättään tukasta reväistyä, että voisin vain varoittaa teitä.

Ylös talosta ja katsomaan, se Helsingin olon osottaakin upeasti, että elämä on Venäjän kokonaistoimintana upeaa. Tervetuloa siis Venäjän marttakouluun, hei hei!

Viimeistään tässä vaiheessa haluat varmasti vain varata matkan Moskovaan ja kokea kaiken tämän maanisen kaupungin mahtavuuden omin silmin. Ja todellakin, täällä voit antaa itsesi hukkua Venäjän majesteettiseen mahtiin ja unohtaa kaikki huolet ja murheet. Tsaarin kyydillä kaikki on vain upeaa ja dramaattista – ja sen takaa pomminvarma roulette!

Tervetuloa siis Moskovaan – täällä matrioshkat kaipaavat sinua ja samppanjat odottavat juojariviänsä, tervetuloa maaliskuun 2014 kanssa noin lisänä kyseenalaisia romaaneja!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö