Lukuaika: 2 minuuttia
Tiedät varmaan sen tunteen, kun arjen kiireet ja stressi vyöryvät päälle kuin tsunami. Ja juuri silloin, kun olet ajatellut lepääväsi ja rentoutuvasi hetken. Kuulostaako tutulta? Haluatko kuulla salaisuuden, miten parantaa henkistä hyvinvointiasi juuri tällaisina hetkinä? No, lue eteenpäin ja kerromme sinulle muutaman vinkin, jotka auttavat sinua pysymään tasapainossa myrskyn silmässä.

Ensimmäinen vinkkimme on yksinkertainen, mutta äärimmäisen tärkeä: anna itsellesi lupa rentoutua ja olla tekemättä mitään. Kyllä, luit aivan oikein. Me suomalaiset olemme tottuneet tekemään ja suorittamaan koko ajan, mutta välillä on tärkeää antaa itselleen lupa vain olla. Istu sohvalle, ota kuppi teetä käteen ja unohda kaikki “pitäisi”-listat. Väsyneenä ei ole pakko jaksaa tehdä kaikkea täydellisesti, eikä tehdä mitään ollenkaan. Rentoutuminen on parasta lääkettä kiireeseen.

Toinen vinkkimme on kääntää hankalat tilanteet hauskaksi. Tai ainakin yrittää. Kun tuntuu siltä, että koko elämä menee pieleen ja kaikki on yhtä sotkua, muista nauraa asialle. Sanotaan, että nauru pidentää ikää, joten sen pitäisi myös auttaa selviytymään kiireen keskellä. Ei kannata ottaa itseään ja elämää liian vakavasti, vaan yrittää löytää hauskoja puolia kaikesta. Lempeä huumori auttaa säilyttämään henkisen tasapainon.

Kolmas vinkkimme on huolehtia itsestäsi. Kiireen keskellä, kun aikaa ei tunnu olevan tarpeeksi mihinkään, saattaa unohtua tärkein eli oma hyvinvointi. Muista syödä hyvin, nukkua riittävästi ja liikkua. Kyllä, liikkua. Vaikka olisi kuinka paljon kiireitä, on tärkeää löytää hetki omaa aikaa ja liikkua. Se auttaa purkamaan stressiä ja parantaa mielialaa. Ja jos et löydä aikaa kuntosalille tai joogatunnille, kokeile kävelylenkkiä tai kotoa löytyviä kuntopiirejä.

Loppukevennyksenä haluamme jakaa kanssasi vielä yhden vinkin: hanki kissa. Kyllä, luit uudestaan oikein. Tutkimusten mukaan kissan silitteleminen vähentää stressihormonin määrää kehossa ja rauhoittaa mieltä. Lisäksi kissat ovat parhaita rentoutumiskumppaneita, sillä ne ovat mestareita makoilussa ja yhdessäolossa. Joten jos elämä alkaa tuntua liian hektiseltä, mene ja hae itsellesi karvainen terapeutti.

Näiden vinkkien avulla henkinen hyvinvointisi kohenee varmasti arjen kiireiden keskellä. Muista antaa itsellesi aikaa levätä ja nauraa. Ja muista myös, että vaikka elämä olisi kiireistä, ei se tarkoita ettei siitä voisi nauttia. Loppujen lopuksi, elämä on kuitenkin vain yksi iso vitsi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö