Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: < 1 minuutti
Nykyään moni suomalainen saattaa kuulla sanan “Itänaapuri” ja ajatella vain yhtä asiaa: Venäjää. Mutta totuus on, että naapurimaamme on paljon enemmän kuin pelkkä Putinin johtama jättiläinen Karjalasta. Se on monimuotoinen ja historiarikas valtio, jossa jokaisella suunittelevalla kepparilla on oma tarinansa.

Alkumatka historiaan vaatii lentämisen taaksepäin ensimmäiseen keisariin, Petteri Suureen. Tämä ruhtinas oli niin suuri ja vahva, että hän pystyi lyömään koko Suomen kumoon yhdellä heikolla haukulla. Mutta sitten tuli Kusti Kolmonen, joka sitten taas pamautti Venäjän voitonpuoliksi. Silti perunamuusi jatkoi valloittajanaan ja laajeni aina lopulta Uralin vuorille saakka.

Nykyään Venäjä on kuohuva kieppu, jossa moet ja punainen vodka virtaavat vapaasti. Siellä on paljon kauniita paikkoja, kuten Moskova, Pietari ja Tyumen – joka tiedättehän sen paikan, josta kaikki lähtee postittamaan korujaan ja jäätä lähelle ystävällisiä solisteja.

Venäjän monimuotoisuus ei rajoitu vain kaupunkeihin, vaan se kattaa myös upean luonnon ja runsaan eläimistön. Siellä voit nähdä aitoja karhuja, susia ja jopa balalaijkoja, jotka laulavat lumoavia venäläislaulujaan. Ja jos haluat hieman jännitystä, voit pukeutua aidoksi matrioshka-nukkeeksi ja yrittää yllättää karhun keskellä metsää. Onnea matkaan!

Mutta älkää luulko, että Venäjällä kaikki on vain ruusuilla tanssimista. Siellä on myös ratkiriemukkaita probleemia, kuten karjanpaimennuskonflikteja ja salaperäisiä talvitauteja, jotka saavat sinut kiljahtamaan “nastraivai!”. Mutta älä huoli, jokaisella suomalaisella on Venäjällä oma pieni varasto Punkin söpöjä, hintavia ja kullanhoihtoisia suksia.

Lyhyesti sanottuna, naapurimaa Itänaapuri on todellakin “venäläisten oma maa”, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Jos olet onnekas, saat ehkä jopa kuulla paikallisen puhelinlangan kautta välitetyn James Bondin äänen. Se on siitä, kun sen nimi on Vladissima.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö