Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: < 1 minuutti
Kuvittelepa pientä maata, joka on niin lähellä, että sen naapurimaan jättiläinenparka joutuu varoa polkemasta pienempää jalanjälkeään. Tämä maa on pullea ja runsas monella tapaa – siellä on sekä huvittavia perinteitä että salaperäisiä muinaispäitä. Tervetuloa tutustumaan läntisen naapurimme monikerroksiseen kulttuuriin ja jännittävään menneisyyteen!

Länsinaapurimme voisi luonnehtia eloisaksi ja eloiseksi. Siellä juhlitaan kaikkia mahdollisia juhlia, aina talven perinteisistä karnevaaleista aina kesähäihin ja vihreän pään juhlaan. Kyllä, oletko kuullut sellaisesta juhlasta? Se on juhla, jossa kaikki pukeutuvat vihreisiin vaatteisiin ja juovat vihreitä juomia – vain siksi, että he voivat! Mutta tämä on vasta jäävuoren huippu.

Tämän naapurimaan jätin kulttuurikerros on niin paksu, että sieltä voi löytää kaikenlaisia tarinoita ja legendoja. Sieltä löytyy kertomuksia välkkyvästä linnasta, jossa asuu prinsessa, jolla on loistavat hiukset – ja hei, näiden hiusten alla piilee halvaantunut prinssi! Tai mitä sanot legendoista, joissa puhutaan jättiläisten taisteluista ja taikoja tekevistä keijuista? Tiedäthän, ne ihanat höyhenpuvut ja hohtavat siivet eivät ilmestynyt tyhjästä!

Mutta kuten sanottu, tämän jättiläisen historia ei ole vain hupaisaa satuja. Sieltä löytyy myös ainutlaatuinen muinaisjäännös – tuhatvuotias pyramidi! Ei, ei se egyptiläinen pyramidihirviö, vaan jotain paljon hauskempaa. Uskotaan, että tämä pyramidi rakennettiin mahtavan kuninkaan muistoksi, joka tunnettiin suuresta mielikuvituksestaan ja vaikuttavista muistomerkeistään. Hänen patsaansa ovat kylläkin vähän kulahtaneet vuosien saatossa.

Joten jos suuntaat läntiselle naapurillemme ja päädyt ihmettelemään sen monikerroksista kulttuuria, muista pitää mielesi avoimena ja silmäsi tarkkana. Sieltä löytyy paljon yllätyksiä ja paljon tarinoita kerrottavaksi – ja kuka tietää, saattaa olla, että päädyt juhlimaan vihreän pään juhlia ja kohtaat jättiläisen itse!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö