Lukuaika: 2 minuuttia
Rahaa, rahaa, rahaa. Nykyään sitä tarvitaan lähes kaikkeen, mutta harva meistä taitaa oikeasti olla mikään miljonääri. Eikä kukaan halua olla keskellä kuoppaista tietä, kun pankkitilin saldo huutaa nollaa. Mutta ei hätää, olen täällä pelastamaan päivän ja opettamaan sinulle, miten voit säästää rahaa arjessa vitsikkäällä tavalla!

Ensimmäinen askel kohti taloudellista elämäntapaa on tiedostaa, miten paljon kulutat. Tee lista kaikista menoistasi ja varmista, että lasket myös ne salakavalat kahvilassa ostetut muffinsit ja treffisessiossa tuhlatut kolikot. Muista myös merkitä listaan ne ostokset, jotka teet öisillä humalaostoskierroksilla. Pienetkin summat voivat kerryttää suurenkin jälkeenpäin itketyn summan!

Kun olet kahlannut läpi kaikki rahareijät, voit alkaa miettiä, mistä voit säästää. Ehkäpä sinulla on tapana ostaa aina uusimmat designvaatteet vain sen takia, että ne on suunniteltu Paris Fashion Weekille. No, nyt on aika hieman hillitä itseäsi ja ostaa vaatekaapin sisältöä kirpputoreilta. Vaikka toiset ovatkin pistäneet vaatetustilansa uusiksi, kuuleman mukaan tuunaamisesta on tullut todella in. Jos et ole erityisen taitava ompelukoneen käyttäjä, voit aina improvisoida ja liimata viime vuoden kanttuveinat päälle.

Seuraavaksi voit miettiä, miten voit säästää ruuan ostossa. Yksinkertainen ratkaisu on syödä vain ilmaista ilmaa. No okei, se ei ehkä ole täysin mahdollista, mutta voit esimerkiksi ryhtyä kotikokiksi ja luopua ulkona syömisestä. Tee kotona rehevää annosta ja jos haluat hienostella, voit asetella ruoan pöydälle kauniisti, laittaa veret pursuavat lasit viiniä ja koristella lautasen tuoreilla kirsikoilla suurinpiirtein fiilisryöppyisen Annan tapaan.

Taloudelliseen elämäntapaan kuuluu myös kaikenlainen kierrättäminen. Unohda uudet, glitterillä päällystetyt shamppoo-pullot ja siirry vanhan viinapullon käyttöön suihkupurkiksi. Lisäksi, jos sinulla on paljon vanhoja sarjakuvia ja romantiikanälässä ostettuja neilikoita, voit tehdä niistä lämpöisiä repaleita ja myydä niitä eteenpäin nostalgianhimoisille ihmisille.

Viimeisenä vinkkinä haluan muistuttaa, että rahansäästö ei tarkoita ainoastaan omien kulujen vähentämistä, vaan myös lisätulojen hankkimista. Jos sinut on siunattu hyvällä huumorintajulla, voit julistaa itsesi myyntituotteeksi ja elättää itsesi naurusta elävänä. Tai ehkäpä olet hyvä jossakin kädentaidoissa, kuten vaikkapa jäätanssiurheilussa, ja voit aloittaa puhelinpalvelun, jossa annat neuvoja aloittelijoille. Ei kannata kuitenkaan luovuttaa heti, vaikka ei onnistuisi ensiyrittämällä. Kuten vatsan paikalleenpalauttava ruokavalio, myös näissä asioissa täytynee oppia kääntämään asentoa niin kauan kuin mahassa on puserrettua!

Näillä vinkeillä uskon, että tulet saavuttamaan taloudellisen vapautuksen ja voit sanoa hyvästit stressaavalle pankkitilin saldoon tuijottamiselle. Suuret säästöt ja hyvät vitsit eivät enää ole harvinaisia asioita elämässäsi. Ja muista, että taloudellisuus on taidetta, joka vaatii harjoitusta ja rohkeutta!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö