Lukuaika: 2 minuuttia
Roskakatoksella parhaimmat ideat syntyvät, ja niin syntyikin ajatus lähteä matkalle Venäjän ihmeelliseen maahan. Aina olen halunnut nähdä Venäjän ihmeelliset puutarhat, Putinin komeat lihakset ja tietenkin käydä kokemassa aitoa neuvostotunnelmaa.

Unelmieni matka Venäjälle alkoi lentoasemalta, kun kurkkasin matkatoverieni suuntaan ja totesin, että vaikka olenkin alle 25-vuotias, olen silti nuorin tässä porrastetusta tukkajumaloiden joukossa. Mitä olisikaan matka ilman nuoria ja heidän vimmaista tarvetta juoda matkat ei laskettu mitään?

Saavuttuamme Pietariin huomasimme nopeasti, että muutamalla dollarilla saa paljon – sekä hyvää ruokaa että halpiksia hotelleja. Eugenian, Katrin ja Petrin kanssa päätimme kuitenkin satsata hieman ylellisempään majoitukseen. Pienen Googlettamisen jälkeen löysimme huoneverkkokaupasta upean “Bed and Breakfast” -tyylisen majatalon, jossa meille tarjottiin aamupalaksi borssikeittoa ja keittiö oli täynnä mustavalkoisia kuvia Neuvostoliiton suurimmista johtajista.

Aamiaisen jälkeen lähdimme tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin ja ensimmäinen pysähdys oli tietenkin Eremitaasin museo. Tässä vaiheessa aloin jo hieman hahmottaa, mitä napanöyryytys tarkoittaa. Kauniiden taideteosten ja arvokkaiden esineiden keskellä tunsin itseni kotoisaksi – ainakin vatsan seudulta.

Seuraavana päivänä suuntasimme Moskovaan junalla, ja junamatkan aikana päätimme ottaa osaa paikalliseen traditioon ja juoda pari pulloa vodkaa. Yllättävän hyvin meni junan ravistellessa taiteilijapartaamme.

Moskovassa päätimme lähteä katsomaan Punaisen torin kuuluisia rakennuksia ja tietenkin maistamaan paikallista herkkua, borscht-keittoa. Valitettavasti Vladimir Putin ei ollut paikalla ottamassa vastaan meitä vierailijoita, mutta onneksi löysimme torilta kaupan, josta saimme ostettua aidon karvahatun neuvostoliittolaisella tähtitunnuksella. Näillä eväillä olimme valmiit lähtemään seuraavaksi kohti Vologdaa, pientä kaupunkia Venäjän sydämessä.

Vologdassa matkaamme päättyi ja paikallinen sukulaiseni, Tatjana, opasti meitä kohti pieniä ja idyllisiä kylänraittien kauppoja. Neuvostoaikaiset esineet ja vaatteet herättivät nostalgisia tunnelmia ja päivän päätteeksi päätimme viettää laatuaikaa saunassa ja grillata paikallista shashlik-lihaa.

Kotimatkalla lentokentällä huomasimme kaikki olevamme samaa mieltä siitä, että Venäjä on enemmän kuin vain napanöyryyttä ja neuvostotunnelmaa. Se on maa, jossa historia yhdistyy nykypäivään ja jossa vodka virtaa vapaasti. Ja vaikka reissussa tuli koettua muutama pieni kulttuurishokki, en vaihtaisi tätä matkaa maailman parhaista vatsalihaksista.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö