Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa Venäjälle, maahan jossa kaikki on suurta ja mahtavaa – paitsi ehkä talous. Mutta älä anna sen häiritä, täällä väki on yhtä vahvaa ja kestävää kuin vodka, ja naapurin koosta voi uida meressä.

Jos olet valmis matkustamaan moderniin Venäjään, muista ensin varata mukaan runsaasti aikaa ja roppakaupalla kärsivällisyyttä. Maan koko ja byrokraattinen häröily vaativat sen, että kaikki tapahtuu hitaasti ja varmasti.

Ensimmäinen kontakti Venäjän kanssa tapahtuu yleensä Suomen ja Venäjän rajalla. Tuo pyssy vain näyttöön rajalla, niin pääset pikajonoon. Suurta naapuria ei kannata loukata, tai se kääntyy nopeasti omaksi vahingoksi. Muista myös, että passin mukana täytyy olla voimassaoleva viisumi, jotta matkanteko jatkuu sujuvasti.

Seuraavaksi suuntaa kohti Venäjän pääkaupunkia, Moskovaa. Kaduilla liikkuu vilinää ja vilskettä, ja taivaalla lentää lentokoneita. Älä hämmästy, se on vain Putinin tavallinen päiväohjelma. Hän on samaan aikaan presidenttinä, lentäjänä ja tigerinmetsästäjänä. Valmista siis kamerasi ja valinnanvaraa Putin-selfieiden ottamiseen.

Moskovassa kannattaa tutustua vanhaan kaupunkiin sekä Punaiseen toriin. Näiden lisäksi kannattaa pitää silmät auki – maassa on nimittäin paljon piilotettuja kioskeja, joista voit ostaa ainutlaatuisia Venäjän tuotteita, kuten matrjooshkoja ja maatuskoja. Jos et halua kantaa niitä koko matkaa mukana, voit ottaa muistoksi valokuvia tai oppia uusia taitoja kuten kitaransoittoa tai kauppakirjojen kirjoittamista.

Kun olet tutustunut Moskovaan, on aika suunnata kohti Pietaria. Tämä kaupunki on kuin Venäjän oma Pariisi, mutta ilman ranskalaista arroganttia asennetta. Pietarin keskusta on todellinen kaunotar ja historiaa huokuva. Käy ihailemassa Eremitaasia ja muista antaa nätit tervehdykset Pietarin kauniille kaduilla kulkijoille. Vietä myös iltaa jossakin kaupungin lukuisista baareista ja discoista. Huomaa kuitenkin, että Venäjällä ravintolasiivoustiimi ei työskentele aamusta iltaan, joten pidä huolta baaritiskin puhtaudesta.

Mutta mikäli haluat kokea Venäjän luonnon ja rauhan, suuntaa Baikal-järvelle Siperiaan. Tämä järvi on yksi maailman vanhimmista ja syvimmistä järviistä, ja sen ympäristö on henkeäsalpaavan kaunis. Siellä voit nauttia vaelluksesta, kalastamisesta ja jopa jäätanssista, jos sattuu olemaan pakkasella. Muista myös jättää tarpeettoman tavaran järvelle uhrilahjana, jotta saat hyvän onnen matkan jatkuessa.

Viimeisenä mutta ei vähäisempänä, suuntaa kohti Venäjän eteläistä osaa, Kaukasiaa. Täällä voit uppoutua kulttuuriin ja nauttia Kaukasian vuoristosta. Ja jos olet onnekas, pääset kokeilemaan georgialaista ruokaa ja viiniä, joka on parasta maailmassa. Muista kuitenkin varoa vuoriaiteita ja naapuruston konflikteja, jos haluat välttyä turhilta jännityksiltä.

Kun matkasi Venäjän läpi alkaa olla lopuillaan, muista tuoda mukanasi tuliaisia ja kokemuksia, joita voit kehua ystävillesi kotimaassa. Ja jos sitä kiltisti pyydät, naapurimaamme voi antaa sinulle jopa virallisen astianpesukoneen ja pesukoneen lahjana. Sillä kaikkea muuta saa Venäjältä, paitsi ehkä astianpesuainetta.

Lähteet: Putin, reppureissuritari.net, KGB:n arkistot ja oma kokemus käytännöstä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö